Fibrele și magneziul se numără printre nutrienții esențiali pentru sănătatea organismului. Aceștia mențin inima și oasele sănătoase, reglând tensiunea arterială și nivelul de zahăr din sânge. Se regăsesc într-o varietate de alimente bogate în fibre și magneziu pe care îți recomandăm să le incluzi în alimentația zilnică. Iată 20 de alimente bogate în fibre și magneziu pe care ar trebui să le consumi zilnic:
Migdalele au un gust plăcut și pot fi incluse cu ușurință în alimentația zilnică. Pot fi consumate crude sau pot fi adăugate în salate ori în orice smoothie delicios cu fructe. Sunt o sursă ideală de energie, susțin sănătatea oaselor, a unghiilor și oferă senzația de sațietate chiar dacă au fost consumate într-o cantitate redusă.
Cu un conținut bogat de fibre și acizi grași, semințele de in își pot face loc în dieta ta chiar la micul dejun. Pot fi amestecate cu iaurt, cu lapte bătut sau kefir.
Arahidele conțin magneziu dar și zinc, potasiu, fibre și sunt o sursă importantă de proteine. Aduc beneficii în sănătatea inimii, previn calculi biliari și reprezintă un aliment necesar în timpul sarcinii.
Fasolea neagră are un conținut bogat de magneziu, fibre și antioxidanți care întârzie procesul de îmbătrânire. Contribuie la menținerea unui ten frumos și ajută organismul să lupte cu bolile inimii.
Stimulează tranzitul intestinal și cele mai recente studii au demonstrat că fasolea verde consumată regulat îndepărtează riscul cancerului stomacal și esofagian.
Mazărea este un aliment bogat în nutrienți precum fibre, magneziu, vitamina K și fier. Are proprietăți antiimflamatorii și este foarte bună pentru sănătatea inimii.
Este unul dintre alimentele care oferă senzația de sațietate timp de mai multe ore după ce a fost consumat. Cartoful poate să înlocuiască cu succes pâinea în cazul dietelor și contribuie la sănătatea aparatului digestiv.
Fructul de avocado are un conținut nutrițional foarte bogat de fibre, minerale, vitamine și antioxidanți. Ajută la o digestie mai bună, previne constipația și este recomandat în dietele de slăbit.
Spanacul este o sursă importantă de magneziu, calciu și carbohidrați. Întărește sistemul imunitar, are proprietăți antiimflamatoare și are un rol important în funcționarea optima a creierului.
Este una dintre legumele care nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică. Broccoli previne apariția cancerului, asigură o bună sănătate a inimii și contribuie la funcționare optimă a sistemului nervos.
Ciupercile sunt o sursă importanta de fibre și minerale, neavând în componență niciun fel de grăsime. Au proprietăți anticancerigene, au beneficii în hidratarea pielii și proprietăți antirid.
Morcovii sunt bogați în antioxidanți și fibre alimentare. Au proprietăți anticancerigene, contribuie la buna funcționare a organismului și în mod deosebit ajută la sănătatea ochilor grație conținutului ridicat de betacaroten.
Au în componență nutrienți esențiali pentru funcționarea optimă a organismului. Întăresc sistemul imunitar, ajută la digestie și au un rol important în menținerea sănătății inimii.
Macroul și tonul reprezintă o sursă ideală de acizi grași omega 3, fier, vitamina B6 și magneziu. Au substanțe nutritive care contribuie la aspectul hidratat al pielii și reduc afecțiunile scalpului, fortificând firele de păr.
Murele au proprietăți antiimflamatoare și un important rol anticancerigen datorită mineralelor și substanțelor active pe care le au. Oferă un conținut ridicat de magneziu, fier,acid folic și seleniu care combate stările de depresie și de anxietate.
Smochinele sunt o sursă importantă de fibre, îmbunătățesc digestia și prin consumul regulat se poate preveni riscul apariției cancerului. Au proprietăți importante și în tratarea astmului sau a altor afecțiuni respiratorii.
Bananele sunt bogate în fibre, potasiu, magneziu și contribuie la menținerea oaselor puternice. De asemenea, ajută la buna funcționare a digestiei și îmbunătățesc imunitatea.
Merele sunt o sursă importantă de antioxidanți care susțin sistemul imunitar și ajută creierul. Prin conținutul ridicat de magneziu protejează oasele și combat obezitatea.
Prunele conțin potasiu, fibre, vitaminele A, K, având puternice calități antioxidante. Sunt perfecte în diete pentru că nu au multe calorii și foarte important, reduc riscul accidentelor vasculare cerebrale.
Pe lângă faptul că este un desert ușor de inclus în alimentația zilnică, ciocolata neagră este foarte hrănitoare deoarece conține fibre și minerale. Alte proprietăți importante ar fi că îmbunătățește circulația sângelui și are un efect benefic asupra tensiunii arteriale.