Alimente care potolesc foamea. Cum se consumă corect. Recomandări prețioase de la nutriționistul Mario Popescu

Alimente sănătoase care ne oferă senzația de sațietate
Alimente care potolesc foamea. Cum se consumă corect. Recomandări prețioase de la nutriționistul Mario Popescu

Alimente care potolesc foamea. Senzația de foame ne împinge de multe ori să consumăm alimente nesănătoase în cantități cosiderabile. Acest obicei nu face altceva decât să ne aducă o creștere în greutate și o încărcare a organismului cu toxine. Potrivit specialiștilor, există însă o serie de alimente pe care ar fi bine să le consumăm atunci când foamea pune stăpânire pe noi, pentru a ne păstra silueta și a ne menține corpul sănătos.

Alimente care potolesc foamea. Cum se consumă corect

Nutriționistul Mario Popescu a vorbit în cadrul emisiunii ”Vorbește lumea” despre alimentele nesănătoase pe care suntem tentați să le consumăm atunci când ne este foame. Specialistul în nutriție ne sfătuiește să renunțăm la acest obicei și să îl înlocuim cu unul care aduce doar beneficii organismului nostru.

Mario Popescu recomandă să consumăm alimente cu un grad ridicat de sațietate, care nu doar că sunt sănătoase, ci ne potolesc și rapid foamea.  În această categorie se regăsesc cele din proteină animală de calitate, precum pieptul de pui, carnea roșie (de două ori pe săptămână), ouăle fierte sau poșate.

Nutriționistul a atras însă atenția asupra consumului mai multor tipuri de de proteină animală la o singură masă. Această abordare nu este deloc sănătoasă. Spre exemplu, oul ar trebui consumat cu legume, pâine integrală sau avocado.

De asemenea, în cazul ouălor este foarte important și timpul de fierbere.

„Când are culoarea mai închisă, devine toxic atunci. Dacă fierbi oul opt minute, devine toxic

Cu cât gălbenușul este mai lichid, cu atât ne vom bucura de vitaminele și mineralele pe care le oferă.”, a declarat specialistul.

Ovăzul, un aliment tot mai apreciat

Potrivit nutriționistului, o altă sursă bogată în fibre, dar și de proteine și vitamine este ovăzul. Aliment versatil, ovăzul poate fi consumat sub diferite forme și în orice moment al zilei. Poate fi mâncat sub formă de budincă, smoothie, cu lapte, brioșe, clătite, etc.

„Este foarte bine să mâncăm ovăz. E bogat în fibre, oferă senzație de sațietate. Vine la pachet și cu proteine de calitate, vitamine. Avantajul ovăzului e că este foarte versatil, putem face și brioșe cu el”, a spus nutriționistul Mario Popescu.

Pastele integrale sunt, de asemenea, un aliment ideal pentru a ne potoli foamea.

„Pastele integrale induc senzația de sațietate. Dacă le preparăm cu legume sau suc de roșii, atunci avem proteină completă. Această combinație poate înlocui cu succes o masă”, a zis nutriționistul.

Cât despre obiceiul de a bea apă pentru a ne potoli foamea, Mario Popescu este de părere că acesta nu este decât un mit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *