Frigiderul ne ajută să păstrăm alimentele proaspete pentru mai mult timp și să evităm alterarea acestora. În timp ce numeroase alimente au nevoie de temperaturi stabile, de până la 4 grade Celsius pentru a se păstra în siguranță, altele ar trebui să fie depozitate la temperatura camerei. Iată câteva alimente care se strică mai repede dacă sunt ținute în frigider!
Se poate întâmpla, de multe ori, să constatăm că unele alimente s-au alterat, deși le-am păstrat la rece. Acest lucru se întâmplă pentru că nu sunt depozitate corect sau erau deja în proces de alterare, în momentul în care au fost puse la rece. De asemenea, dacă le ții prea mult timp și nu le consumi, se pot strica.
La polul opus, sunt câteva alimente care se alterează rapid dacă sunt păstrate la rece. Ele au nevoie să fie depozitate la temperatura camerei, în condiții corespunzătoare, sau să fie consumate pe loc.
Aceste legume emană un gaz care face să se altereze alimentele din jurul lor, dar și să li se schimbe textura. Usturoiul devine cauciucat, iar ceapa se va strica mai repede dacă este pusă în frigider. Depozitează-le într-un loc uscat și ferit de lumină.
Citește și: La ce distanță trebuie să fie, de fapt, frigiderul de perete. Greșeala care îți umflă factura la curent
Și aceste legume au nevoie de temperaturi mai ridicate și de întuneric. Dacă îi pui în frigider, cartofii pot încolți mai repede.
La temperaturi scăzute, amidonul din compoziția pâinii își modifică textura. Poți avea surpriza ca pâinea să mucegăiască la frigider. Dacă vrei să o păstrezi mai mult timp, pune-o la congelator.
După ce a fost preparat, orezul ar trebui să fie consumat în decurs de 24 de ore, pentru că altfel se alterează. Poate apărea mucegaiul, motiv pentru care este bine să consumi orezul la cât mai puțin timp după ce l-ai gătit.
Aceste fructe nu se alterează, însă își schimbă culoarea și textura dacă sunt puse la frigider. De asemenea, se vor deshidrata mai repede. Dacă vrei să le păstrezi proaspete mai mult timp, învelește-le codițele cu folie de aluminiu, pentru a încetini procesul de coacere.
Contrar aparențelor, aceste legume rezistă mai bine la temperatura camerei decât la frigider. Cu toate acestea, ele trebuie să fie consumate în câteva zile, altfel își pierd prospețimea și calitățile.