Congelarea alimentelor îți va permite să le păstrezi mai mult timp, dar ai grijă, nu toate pot fi congelate! Iată câteva alimente pe care le poți pune la congelator și își vor păstra proprietățile lor nutritive.
Îngheață niște cafea concentrată pentru a o utiliza mai târziu. Dacă este necesar, diluează cuburi de gheață de cafea pentru a bea cafea cu gheață (le poți chiar reîncălzi dacă vrei).
Stoarce lămâile într-o tavă pentru cuburi de gheață și pune sucul la congelator. Dacă este necesar, ia sucul congelat și topește-l în cuptorul cu microunde, dacă nu ai timp să aștepți. Sau lasă-l să se topească înainte de a-l consuma.
Topește ciocolata neagră într-un amestec de lapte de migdale cu pudră de cacao, extract de vanilie și chipsuri de ciocolată neagră. Congelează acest amestec într-o tavă pentru cuburi de gheață, pentru a le folosi ca smoothie sau ciocolată caldă sau cu cafea.
Separăm albușurile întregi și le congelăm. Le poți folosi în rețete rapide.
De asemenea, poți congela mâncarea bebelușului și să o folosești mai târziu. Operația de congelare a alimentelor pentru copii este complet sigură și păstrează beneficiile nutrienților necesari, scrie tsante.com.
Toate acestea sunt alimente pe care le poți congela, însă sunt altele pe care nu ai voie să le pui în congelator.
Nu toate alimentele pot fi congelate. Acestea nu se comportă la fel de bine după înghețare. Congelarea acestor alimente nu le salvează, ci le transformă în gunoi.
Congelarea face ca maioneza să se taie. Dacă nu vrei o tartină care are textura de brânză pe sandviș, renunță să pui borcanul în congelator.
Roșiile fierte sau opărite sunt de obicei bune pentru congelare, dar evită congelarea roșiilor proaspete. Odată dezghețate, devin moi și neutilizabile.
Ouăle se extind atunci când sunt înghețate, ceea ce poate provoca crăparea cojii. Dacă vrei să congelezi ouăle, asigură-te că ai îndepărtat coaja și pui albușurile și gălbenușurile într-o pungă specială de depozitare în congelator.
Ca și pastele, congelarea orezului gătit nu este niciodată o idee bună. Devine moale și fără gust.
Deși multe alimente prăjite pot fi încălzite, nu încerca acest lucru acasă. De obicei, congelarea alimentelor prăjite le va lăsa umede, chiar dacă le vei prăji. De asemenea, uleiul tinde să pătrundă în întregul aliment, schimbându-i aroma.
Înghețarea are un efect negativ asupra pastelor și le transformă într-un bulgăre de făină umed, scrie cnet.com.
Iată cum unele sunt alimente pe care le poți congela, în timp ce altele nu supraviețuiesc în sertarul congelatorului tău.