Alimentele cu care să nu combini niciodată cartofii prăjiți. Mulți fac greșeala

Iată cu ce alimente să nu combini niciodată cartofii prăjiți!
Alimentele cu care să nu combini niciodată cartofii prăjiți. Mulți fac greșeala

Cartofii prăjiți sunt unele dintre cele mai populare și îndrăgite produse de la noi din țară și nu numai. Ei sunt extrem de gustoși, însă au reputația de a nu fi tocmai sănătoși. În combinație cu alte alimente, pericolul este și mai mare, după cum avertizează specialiștii. Iată cu ce alimente să nu consumi niciodată cartofii prăjiți!

Cu ce alimente să nu consumi niciodată cartofii prăjiți

Cartofii prăjiți sunt adorați de miliarde de oameni din întreaga lume. Ei sunt extrem de gustoși și merg de minune cu un burger, un șnițel de pui sau cu puțin sos de tomate.

Aceste combinații sunt foarte delicioase și aproape că nu există persoană care să le poată rezista. Însă cât sunt ele de sănătoase? Ei bine, nici nu mai e cazul să spunem ceva, fiindcă medicii s-au pronunțat deja.

Greșeala pe care mulți români o fac

Potrivit specialiștilor, unele combinații sunt extrem de periculoase pentru sănătatea noastră. Spre exemplu, cartofii cu brânză rasă. Acest amestec îți poate aduce kilograme în plus, dar îți poate afecta și sănătatea.

Conform experților, cartofii prăjiți în combinație cu brânza pot îngusta vasele de sânge. Asta pentru că, în momentul în care se prăjesc, cartofii au un conținut foarte mare de amidon.

Ulteior, aceste legume determină formarea acrilamidei, o substanță extrem de periculoasă pentru organismul uman. Medicii susțin că aceasta poate duce la apariția tumorilor maligne.

Citește și Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci cartofi prăjiți în fiecare zi. Efectele nebănuite!

Ce se întâmplă dacă mănânci cartofi prăjiți

Mihai Pautov a vorbit, la un moment dat, despre pericolul pe care-l reprezintă consumul de cartofi prăjiți. ”Consumul de cartofi prăjiți poate duce la anxietate și depresie, cel puțin așa reiese dintr-un studiu foarte bine realizat pe +140.000 de adulți.

Expunerea cronică la prăjeală a crescut cu 12% rată de anxietate și 7% rata de depresie.  Acrilamidă, un compus toxic rezultat din prăjit a scăzut permeabilitatea barierei hematoencefalice și a dus la neuroinflamare”, a transmis specialistul.

Citește și Secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți. Ce trebui să faci înainte de a-i pune în tigaie, trucul de aur al marilor bucătari!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *