Călătoriile cu avionul au devenit ceva obișnuit pentru foarte mulți oameni și e bine să afli că există o listă cu alimentele interzise când zbori. Avionul ne ușurează viața, deoarece reușim să ajungem într-un timp foarte scurt dintr-un loc în altul. Se pare că sunt și lucruri mai puțin plăcute legate de zboruri. Acestea se referă la alimentele pe care le putem consuma în timpul unui zbor. Pentru că unele chiar sunt periculoase. Mai jos puteți descoperi alimentele pe care nu ar trebui să le consumi sub nicio formă când mergi cu avionul.
Când pleci într-o excursie, ai parte de recomandări legate de sănătate, de aplicarea unor vaccinuri sau chiar ce creme să folosești în cazul mușcăturilor de insecte. Despre alimentele pe care nu ar trebui să le consumi în timpul unui zbor cu avionul și despre intoxicație alimentară se vorbește foarte puțin. Trebuie să iei câteva lucruri în considerare când le ceri însoțitorilor de bord să îți aducă ceva de mâncare.
În timpul zborului cu avionul, oamenii sunt predispuși la anumite probleme de sănătate. Acestea pot fi cauzate de schimbările de temperatură și din cauza alimentelor ambalate. Unele alimente sunt mai întâi ambalate de o firmă, apoi etichetate, transportate și refrigerat. Mâncarea la bordul avionului este periculoasă din cauză că temperatura se schimbă radical în doar câteva ore. Iată care sunt alimentele pe care să nu le consumi sub nicio formă când călătorești cu avionul, deoarece sunt periculoase.
Pentru a evita complicațiile din avion este timpul să cunoști alimentele pe care nu ar trebui să le consumi sub nicio formă când zbori. Iată o listă a acestor alimente care te vor ajuta să faci alegeri mai bune când te vei afla la bordul unui avion:
• Gheața – Poate conține bacterii sau microorganisme dăunătoare sănătății. Cu atât mai mult cu cât apa de la robinet din avion este nesănătoasă, după cum arată unele studii;
• Mezeluri – Sandvișuri sau burrito-uri, reprezintă un aliment care poate pune intestinul în pericol dacă nu trec printr-un proces de reîncălzire;
• Lactate – Lapte, iaurt, brânză. Acestea se pot strica dacă nu sunt ținute la temperatura corespunzătoare și pot provoca intoxicații;
• Fructe și legume – Din cauza temperaturilor din avioane, contaminarea încrucișată din salate vă poate pune în pericol sănătatea;
• Fructe de mare – Conțin bacterii precum e.Coli, salmonella și alți agenți patogeni. De asta, foarte puține companii aeriene includ fructele de mare în meniu.