Aurelian Temișan este, fără doar și poate, unul dintre cei mai apreciați artiști de la noi din țară, dar și unul dintre cei mai prezentabili bărbați din showbiz. Deşi nu se mai află la prima tinereţe, soțul Monicăi Davidescu reușește să se mențină într-o formă de invidiat. Recent, juratul de la Te cunosc de undeva a dezvăluit care este secretul său și ce alimente adoră.
Aurelian Temișan a fost dintotdeauna în topul celor mai frumoși bărbați din România. De altfel, de-a lungul timpului, artistul a făcut multe doamne și domnișoare să suspine, însă el a avut ochi numai pentru una, și anume pentru soția sa, Monica Davidescu, cu care este căsătorit încă din anul 1996.
La 51 de ani, cântărețul continuă să aibă un corp atletic și toată lumea se întreabă care este secretul său. Ei bine, Aurelian Temișan spune, spre surprinderea multora, că este un gurmand și că iubește multe mâncăruri, în special pe cele pe care mama sa i le pregătea în copilărie.
”Am și eu, ca oricare dintre noi, din copilărie, niște treburi pe care le menținem în prezent și încercăm să le ducem mai departe. Unele, pentru că ne plac la gust, unele pentru că ne leagă de trecut și ne aduc aminte de cei dragi. Ca mâncare, nu aș renunța niciodată la salata de boeuf, dar la cea fără carne.
Cel mai mare aliment și greu pentru stomac mai rămân și cartofii prăjiți cu ou. Mama avea un stil, îmi ploua în gură numai cât mă gândesc. Prăjea cartofii, după care îi punea pe toți într-o tigaie imensă, peste care arunca 12 ouă și le amesteca. Nu vreți să știți.
Îi punea lui tata, ei, surorii mele și la mine era abonamentul de tigaie. Oricât îmi lăsa de mult sau puțin eu eram cu pâinea în tigaie.”, a declarat Aurelian Temișan în cadrul emisiunii ”Oracolul Vedetelor”, de la Spectacola și DC News.
Un alt preparat pe care-l adoră artistul este celebrul lapte cu biscuiți. Cântărețul spune că acesta îi aduce aminte de bunici și de boacănele pe care le făcea în copilărie.
”Laptele cu biscuiții aceia vărsați – Doamne, deci când mănânc asta, o fac doar pentru că îmi aduc aminte de bunici, de locul de unde am sărit de la etajul doi (n.r. una dintre cele mai mari trăsnăi din copilărie) și de toată copilăria.
Mănânc, stau cu ochii închiși și mă întorc în trecut, e fantastic ce se poate întâmpla cu un aliment, mâncarea copilăriei!”, a precizat Aurelian Temișan.
Totuși, pentru a nu se trezi cu kilograme în plus, partenerul de viață al Monică Davidescu are o regulă de la care nu se abate. ”Din fericire, sunt atent la ceea ce mănânc, pentru că sunt oltean și sunt dintr-un neam de gurmanzi și dacă eu îmi fac toate plăcerile, într-o săptămână pot să iau 8-10 kilograme liniștit, fără să mă forțez, dar, de altfel, în 10 zile pot să dau 8 kilograme.
Nu stau nemâncat, ci cât are nevoie stomacul. Organismul încă e bun, îl țin în priză, deși suntem tentați din cauza activităților să mâncăm seara după ce venim de la spectacol la 11, 12 seara. Atunci ești tentat să mănânci, pentru că un artist pe scenă consumă, însă dacă mănânci atunci și peste jumătate de oră te culci, nu e bine.”, a mai adăugat artistul.