Carmen Brumă știe ce are de făcut atunci când vine vorba de mâncare și siluetă. Spre exemplu, în această perioadă, când e ger, vedeta are câteva recomandări pentru oameni. Soția lui Mircea Badea a făcut o listă cu alimentele care ar trebui consumate în perioada anotimpului rece.
Potrivit lui Carmen Brumă, frigul influențează consumul energetic al organismului. Persoanele care trăiesc în țările nordice, acolo unde temperaturile sunt scăzute câteva luni bune pe an, consumă mai multe calorii pentru a menține temperatura constantă a corpului.
„Frigul influenţează consumul energetic al organismului. Metabolismul celor care trăiesc în ţările nordice, cu temperaturi scăzute o bună parte din an, cheltuieşte mai multe calorii pentru a menţine constantă temperatura de 37 de grade, normală pentru corpul uman. Gerul impune consumul unor produse mai concentrate în calorii (proteine şi grăsimi de origine animală şi vegetală) care să-i permită organismului să-şi acopere nevoile energetice sporite, dacă petreceţi mult timp afară”, spune Carmen Brumă.
Ghimbir și hrean. Aceste două alimente au efecte asemănătoare și stimulează digestia, dar și combat durerile articulare, stimulează imunitatea și dau senzația de căldură. Ghimbirul poate fi folosit în ceaiuri, sucuri, limonadă sau cu preparate din carne și pește, iar hreanul cu carne sau murături.
Ceapă, usturoi. Aceste două legume au proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice.
Supă de carne sau de oase. Acest tip de supă hrănește corpul și îl încălzește. Aceasta contribuie la depășirea mai rapidă a răcelilor. Cum se prepară această supă: se pune la fiert carnea cu oase și când începe să se desprindă de pe om se pot adăuga legumele tăiate mărunt.
Carmen Brumă are și câteva sfaturi în ceea ce privește slăbitul după sărbătorile de iarnă. Cum multe persoane deja se gândesc la vară și abdomen plat, iată ce spune cunoscuta vedetă: