Alimentul banal care alungă insectele din casă. Metoda virală

Alimentul banal care alungă insectele din casă. Metoda virală

Odată cu venirea căldurii, apar și inamicii multora: insectele, mai ales țânțarii. Aceștia pot deveni foarte deranjanți, mai ales în timpul nopții când tot ce vrei este să dormi și este enervant să îi auzi bâzâind la tine în casă. Află care este ingredinedtul care te scapă de insectele din locuință. Este o metodă simplă și eficientă pentru nopțile de vară.

Ingredientul care alungă instectele din casă

Țânțarii încep să-și facă apariția la începutul verii, în luna iunie. Sunt răspândiți în toată lumea, iar în România există peste 50 de specii de astfel de insecte. Te-ai săturat de înțepături și de acel bâzâit enervant care te ține treaz noaptea? Află că exită un ingredient banal care te scapă de insectele nedorite din casă.

Mulți oameni sunt alergici la utilizarea remediilor care se găsesc în comerț pentru alungarea insectelor, mai ales a țânțarilor. Dar poți avea nopți liniștite de vară, dacă apelezi la un truc simplu și eficient, cu un ingredinet pe care îl ai în bucătăria ta.

Cuișoarele, atât uscate, cât și sub formă de ulei esențial, reprezintă unul dintre cele mai populare condimente care alungă insectele și țânțarii. Dacă ai ulei de cuișoare, toarnă aproximativ cinci grame în 100 ml de apă fierbinte, lăsă să se infuzeze timp de 15-20 de minute și apoi aplică soluția pe piele.

O altă metodă care alungă insectele este să picuri ulei esențial de cuișoare pe un șervețel și să-l așezi într-o farfurioară la capul patului, sau dacă ai o lampă de aromaterapie, adăugă uleiul acolo.

Cuișoare puse într-o jumătate de lămâie

Cuișoarele pot fi folosite și în combinație cu lămâie. Aceasta trebuie tăiată  pe jumătate și se înfing mugurii de cuișoare. Apoi, lămâia se pune pe o farfurioară lângă pat sau fereastră, iar insectele nu vor fi deloc încântate de miros.

De asemenea, țânțarilor nu le plac soluțiile care conțin alcool și, în combinație cu aroma cuișoarelor, acest remediu va da un efect dublu.

Alte metode pentru a scăpa de țânțarii din casă

Mușcata

Ca să scapi de țânțarii din casă poți apele cu încredere la metodele naturale. De exemplu, mușcata este planta care ține la distanță aceaste insecte pentru că nu îi suportă mirosul. Astfel, pune-o într-un loc însorit pentru a-și intensifica mirosul și pentru a ține departe toți țânțarii.

Lămâie și scorțișoară

Lămâia este eficientă împotriva insectelor și combinată cu scorțișoara și vor alunga rapid țânțarii din casă. Tot ce trebuie să faci este să tai lămâia în feliuțe și să presari pe acestea puțină scorțișoară, apoi așează-le pe grătarul cuptorului. Nu închide ușa și coace feliile de lămâie timp de cinci minute. Las-o așa peste nopate, iar dimineața vei constata că nu mai există nici țânțari și nici muște în casă.

Plante aromatice

Plantele aromatice sunt si ele o solutie, pentru că tânțarii și insectele fug din cauza mirosului acestora. Astfel, poti folosi ghivece cu cimbru, busuoic, mărar, levantică sau mentă, iar acestea vor ocoli fereastra ta. Poți folosi și uleiurile esențiale pe care le poți pulveriza în anumite locuri ale casei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *