Suntem în plină vară, dar, la fel ca în fiecare an, nu ne putem bucura din plin de acest anotimp frumos din cauza țânțarilor. Aceste insecte sunt extrem de enervante și ne pot transforma nopțile într-un adevărat coșmar. Vrei să știi cum să ții țânțarii la distanță? Iată alimentul care îi alungă. Este extrem de ieftin și funcționează garantat!
Imaginează-ți că te bucuri de o seară plăcută cu prietenii până când, deodată, simți o mâncărime din ce în ce mai insuportabilă pe braț sau într-o altă zonă a corpului.
Te uiți în jur, nu-l vezi, dar știi că este acolo: țânțarul. Cine nu a trăit niciodată această scenă? Cine nu s-a trezit niciodată cu una sau mai multe umflături cauzate de mușcăturile acestor insecte enervante?
Ei bine, mai grav este că țânțarii pot transmite și boli. Da, ai auzit bine! Totodată, în urma unei mușcături, poți dezvolta și reacții alergice, cum ar fi urticarie, dificultăți de respirație sau gâtul umflat. Prin urmare, dacă te confrunți cu astfel de simptome, este important să iei legătura cu un medic.
Însă, te sfătuim să încerci să alungi țânțarii ca să nu ajungi într-o astfel de situație neplăcută. Poți face asta foarte simplu, cu ajutorul oțetului.
Aceste insecte au un simț al mirosului foarte dezvoltat, dar vestea bună este că poți folosi acest lucru împotriva lor. Umple un pahar cu oțet alb și pune-l pe o masă sau pe o altă piesă de mobilier. Mirosul pe care oțetul îl va elibera va fi extrem de puternic și va alunga aceste insecte din încăpere.
Citește și Cum poți să scapi de țânțari. Cele mai simple și eficiente soluții care sunt la îndemâna oricui!
De-a lungul timpului, cercetătorii au efectuat numeroase studii pentru a afla motivul pentru care țânțarii sunt atrași doar de anumite persoane. În cele din urmă, ei au ajuns la concluzia că aceste insecte își selectează ”victimele” în funcție de mai mulți factori.
”Motivul pentru care țânțarii sunt atrași de oameni a fost discutat în câteva studii, în care s-a vorbit despre mirosul corporal, culoarea și textura pielii, temperatura corpului, microbii care trăiesc la suprafața pielii, dioxidul de carbon expirat de oameni, consumul de alcool și tipul de dietă.
În general, studiile sugerează că femeile însărcinate, persoanele cu o temperatură mai ridicată a corpului și care transpiră mult, prezența diverșilor microbi pe piele și oamenii cu tenul mai închis ar putea fi mai predispuși la a fi ciupiți de țânțari”, a mărturisit dr. Jagdish Khubchandani, profesor de sănătate publică la Universitatea din New Mexico, potrivit Medical News Today.