Alimentul care este cel mai mare dușman al creierului. Medicul Vlad Ciurea l-a dezvăluit

Cel mai periculos aliment pentru creier
Alimentul care este cel mai mare dușman al creierului. Medicul Vlad Ciurea l-a dezvăluit

Nu toate alimentele sunt bune pentru sănătatea noastră. Specialiștii ne recomandă să avem mai multă grijă la ceea ce consumăm și mai ales în ce cantități, pentru că, uneori, acestea fac adevărata diferență. În cele ce urmează vă vom vorbi despre un aliment foarte consumat în România care distruge traptat creierul. Vestea bună este că poate fi înlocuit.

Zahărul, criminalul tăcut din viețile noastre

Celebrul neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, a vorbit pe internet despre alimentul care prezintă cel mai mare pericol pentru creierul uman. Știați sau nu, dar zahărul este cel mai mare dușman pentru sănătatea noastră. Potrivit specialistului, creierul adoră dulciurile, însă nu tot ce este dulce, este și bun pentru sănătate. Recomandarea medicului este consumul de dulciuri cât mai naturale, ca fructele, mierea sau gemurile fără zahăr și să alegem cu mare grijă tipul de zahăr ales pentru consum.

„Creierului îi plac dulciurile! Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne ”extragem” energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem”, a scris medicul pe Facebook.

Pentru persoanele care iubesc ciocolata, Vlad Ciurea recomandă să se consume ciocolata amăruie, care are un conținut ridicat de cacao și unul scăzut de zahăr. Celelate produse cu conținuturi mari de zahăr se metabolizează greu și deși „o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă”, este necesar să ținem cont de pericolele care se ascund în spatele lor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *