Cearcănele reprezintă una dintre cele mai întâlnite probleme la foarte multe persoane. Ele îmbătrânesc fața și îi fac pe oameni să arate mai în vârstă decât sunt. Există însă și soluții, cum ar fi diferitele intervenții făcute în cabinetele medicilor esteticieni. Dar până acolo, există și alte trucuri care pot i încercate. Spre exemplu, știi care este alimentul care te scapă de cearcăne? Află ce poți face pentru a trata problema aceasta.
Potrivit specialiștilor există mai multe cauze ale cearcănelor. Prima este cea genetică, atunci când există membri ai familiei cu această problemă. A doua cauza este dată de tonul pielii: cearcănele apar din cauza pigmentării acesteia. Iar a treia cauză este vârsta. Pe măsură ce înaintăm în vârstă pielea din jurul ochilor devine mai subțire și pierde țesut gras.
Există însă și cauze ale apariției cearcănelor din cauza stilului de viață. Spre exemplu lipsa somnului, anemia, fumatul, alergiile, expunerea îndelungată la soare sau eczemele duc la apariția cearcănelor.
Specialiștii au descoperit mai multe alimente care ajută să elimini cearcănele în mod natural. Roșiile sunt de mare ajutor în această situație. Fiind bogate în antioxidanți, în special licopen, ajută la protejarea vaselor de sânge și la îmbunătățirea circulației la nivelul ochilor. De asemenea, roșiile reprezintă o sursă importantă de vitamina C, vitamina K și potasiu. Toate aceste trei elemente contribuie la o piele sănătoasă.
Castravetele este și el de ajutor în tratarea cearcănelor. Stimulează producția de colagen și luptă împotriva tonusului neuniform al pielii. Conține vitaminele A, C, E și K. Acestea îmbunătățesc elasticitatea vaselor de sânge.
Pepenele roșu reprezintă un alt aliment potrivit pentru tratarea cearcănelor. Conține antioxidanți și susține sănătatea ochilor. Datorită faptului că are în componența sa 92% apă ajută organismul să se hidrateze. Conține, de asemenea, vitaminele B1, B6 și C, dar și magneziu și potasiu.
Afinele. Acestea conțin omega 3, vitaminele C și K, dar și mangan. Toate sunt necesare pentru o bună sănătate a ochilor și ajută la îmbunătățirea circulației.
În general, potrivit specialiștilor, alimentele bogate în vitamina E ajută la combaterea enzimelor care rup elasticitatea pielii. Ele luptă împotriva radicalilor liberi care duc la apariția ridurilor și la îmbătrânirea pielii. De asemenea, sunt de ajutor în eliminarea petelor și a cearcănelor.
Alte alimente care ajută la tratarea cearcănelor: alune, migdale, semințe de floarea soarelui, broccoli și spanac.