Alimentul pe care Elvis Presley îl detesta. Elvis Presley a fost unul dintre cei mai mari cântăreți ai secolului trecut, având o carieră fabuloasă atât în muzică, cât și pe platoruile de filmare. Regele Rock’n’Roll, care a jucat în mai puțin de 31 de filme, este câștigător al trei premii Grammy.
Însă așa cum îi stă bine unui artist de anvergura lui, Elvis era și un personaj excentric. Spre exmeplu, a fost dispus să plătească 55.000 de dolari pentru un yach prezidențial, o sumă considerată extrem de mare la acea vreme. De asemenea, legenda Rock’n’Roll a avut și un stil de viață controversat, știindu-se inclusiv faptul că era consumator de droguri.
Conform New York Daily News, Elvis a crescut într-o familia săracă și mânca adesea ceea ce avea disponibil, cum ar fi carne de veveriță. Iar atunci când a dat de faimă și bani, cântărețul s-a refugiat în mâncare, pentru a scăpa de presiunea pe care o simțea adesea pe umerii săi.
În ultima perioadă a vieții sale, Elvis a decis să se izoleze în propria casă și, în încercarea disperată de a slăbi, a recurs la droguri.
Mary Jenkins Langston, bucătăreasa pe care Elvis a avut-o timp de 14 ani a mărturisit pentru BBC: „Spunea că singura lui bucurie în viață era să mănânce. Și îi plăcea mâncarea sățioasă”.
Printre preparatele preferate de starul muzical se numărau sandvișurile prăjite cu unt de arahide, banană și șuncă, chiftelele învelite în șuncă, puiul prăjit cu cartofi prăjiți, gogoșile cu jeleu, fripturile de pui și legumele călite în unt. De fapt, Elvis nu refuza nicio mâncare gătită în casă. Atunci când a murit, la vârsta de 42 de ani, Elvis cântărea 115 kg.
„A crescut cu asemenea mâncare. Adora chiftelele, piureul, puiul prăjit… spaghetti cu brânză. Toate mâncărurile cu care crescuse erau nelipsite din meniul lui zilnic”, a declarat pentru Express Angie Marchese, cea care se ocupă cu arhiva de la Graceland.
Mai mult, fosta lui soție, Priscilla Presley, a mărturisit că Elvis adora atât de mult chiftele e cu piure, încât a mâncat acest preparat timp de șase luni încontinuu la cină.
Cu toate acestea, Elvis Presley avea și mâncăruri care îi displăceau foarte mult. Printre ele se număra peștele. Nu suporta sub nicio formă mirosul de pește prăjit. „Așa că nu se servea niciodată pește la masă!”, a mărturisit un fost angajat al său.
Însă nu doar peștele era pe lista alimentelor interzise la Graceland, ci și ceapa. Verișorul lui, Billy Smith a povestit un episod în care Elvis i-a interzis clar să mai mănânce ceapă.
„Într-una din seri, m-a chemat la Graceland”, a început să povestească Billy Smith. „Voia să-l spăl pe ochi. Atunci avea glaucom. Dar eu de-abia mâncasem un sandviș cu ceapă… M-am spălat pe dinți și am fugit spre Graceland”
Cu toate acestea, Elvis și-a dat seama că verișorul său mâncase ceapă și i-a transmis să nu mai facă asta.