Alina Todască și Cătălin Dascălu, oamenii din spatele succesului Iulianei Beregoi: ”Am construit ceva wow împreună” EXCLUSIV

Alina Todașcă: ”Eu sunt un fel de tutore. Am procură pe toate țările ca să putem călători împreună”
Alina Todască și Cătălin Dascălu, oamenii din spatele succesului Iulianei Beregoi: ”Am construit ceva wow împreună” EXCLUSIV

Iuliana Beregoi este idolul a milioane de copii și adolescenți, care au crescut odată cu ea și piesele ei. Artista are doar evenimente sold-out, cel mai recent fiind concertul aniversar din 10 iulie de la Arenele Romane, unde a fost o întreagă nebunie. În spatele a tot ce înseamnă idolul Generației Z, a pieselor care ajung imediat în topuri, a videoclipurilor și spectacolelor, cu alte cuvinte din spatele a tot ce înseamnă brand-ul Iuliana Beregoi, nu stă o „armată” de oameni, ci doar două persoane. Managerii artistei, Alina Todască și Cătălin Dascălu, au acceptat să vorbească, în exclusivitate pentru EGO.ro, despre cum au ajuns să colaboreze, dar mai ales cum reușesc singuri să clădească de la zero un adevărat fenomen.

Cine sunt oamenii din spatele succesului Iuliana Beregoi

Chiar dacă la prima impresie pare că în spatele succesului este un întreg staff, de la impresari, manageri, producători, compozitori sau organizatori de evenimente, ei bine, echipa Iulianei Beregoi este formată doar din două persoane. La care se adaugă și părinții, cei mai înflăcărați suporteri.

Alina Todașcă și Cătălin Dascălu au clădit prin forțe proprii label-ul Mixton Music, dar sunt în spatele și celui mai mare festival de muzică pentru copii, Musicforkids International Music Festival, acolo unde au și întâlnit-o pentru prima dată pe Iuliana Beregoi.

„Prima și prima dată am văzut-o pe Iuliana la festivalul nostru, avem un festival de muzică pentru copii la Iași, de 10 ani. Ea a venit acolo la preselecție, a picat preselecția pentru că nu a cântat prea bine, a plecat acasă, apoi a venit și anul următor. De data aceasta a luat preselecția, însă nu a mai venit la concurs”, a declarat Alina Todașcă, completată de partenerul ei de viață.

„Era micuță. Avea 9 ani. Cânta ca la 9 ani. Toți ceilalți din juriu i-au pus note mici, eu am fost singurul care i-a pus nota 10 pentru că am văzut „sclipirea”, am văzut dorința, am văzut potențialul. Ne place ceea ce facem. Iubim ceea ce facem, iubim faptul că suntem norocoși să avem o așa artistă cum este Iuliana. Noi suntem o familie, nu suntem doar manageri pentru că de la 12 ani am luat-o sub aripa noastră și acum face 18. Sunt niște ani, sunt niște experiențe. Una peste alta este minunat”, a completat și managerul ei.

Alina Todașcă și Cătălin Dascălu, oamenii din spatele succesului Iulianei Beregoi
Alina Todașcă și Cătălin Dascălu, oamenii din spatele succesului Iulianei Beregoi

„Am construit ceva wow împreună”

Însă nu participarea la festival i-a adus împreună, ci un simplu filmuleț de pe YouTube, dar și încrederea că acel copil care dansează și cântă într-un vlog are potențialul să ajungă o mare stea.

„Nu de acolo (n.r. festivalul de muzică de la Iași) ne-am hotărât să colaborăm cu ea, ci m-a căutat o prietenă, o cunoștință, care m-a îndemnat să mă uit pe YouTube, că este o fată pe care mi-a dat-o exemplu negativ. După ce m-am uitat la link-ul primit, era undeva prin luna februarie, până în septembrie l-am terorizat pe Cătălin să începem să lucrăm cu ea. Să-i facem o piesă. Așa a durat vreo 8-9 luni”, a mai povestit Alina pentru EGO.ro.

Alina Todașcă și Cătălin Dascălu, alături de Iuliana Beregoi
Alina Todașcă și Cătălin Dascălu, alături de Iuliana Beregoi

Ea a fost cea care a insistat în preajma lui Cătălin ca acesta să-i facă cât mai repede o melodie și să vadă dacă are sau nu impact la public.

„Eu sunt compozitorul. I-am făcut piesa „Vina mea” și de acolo a început nebunia asta, toată frumusețea asta, piesă după piesă, hit după hit pentru Generația Z. S-au aliniat planetele”, ne-a declarat și Cătălin Dascălu, care din acea zi îi compune piesele, dar se ocupă și de producția videoclipurilor. „Când faci ceva din toată inima și cu drag, nu simți greul. Adică spui că poți să duci. Una peste alta am construit ceva wow împreună. Ne-a fost mai ușor pentru că Iuliana este destul de independentă, a călătorit foarte mult singură. La 12 ani părinții ei, Natalia și Andrei, o trimiteau la noi, noi o preluam de la aeroport sau autocar și stătea foarte mult timp cu noi”.

„Mai avem discuții, dar sunt constructive”

Așa cum se întâmplă în orice familie, în toți acești ani nu a fost totul roz, cu atât mai mult cu cât Iuliana Beregoi a trecut de la copilărie, la adolescență, iar acum se pregătește să devină un adult responsabil.

„Recunoaștem că am avut și momente când mai clacam câteodată, o luam de la capăt. Eu sunt un fel de tutore. Am procură pe toate țările ca să putem călători împreună”, ne-a mai declarat Alina.

Dat fiind faptul că încă de la început părinții Iulianei au avut mare încredere în cei doi manageri, le-au dat mână liberă chiar și să o certe atunci când simt că este nevoie să o facă.

„Stai un pic, orice manager trebuie să te certe. Să te țină cu picioarele pe Pământ”, a declarat amuzat Cătălin Dascălu, completat de partenera lui de business și de viață.

„Nu știu dacă o certăm noi. Mai avem discuții așa, dar sunt constructive. Chiar dacă la început par mai dure, după aceea se așază. Sau câteodată vine ea cu o cerință, iar noi o ascultăm. Colaborăm foarte bine”.

„De la o piesă am făcut clubul Generația Z”

Tot cei doi sunt „vinovați” și de fenomenul „Generația Z”, label după care s-a ghidat toată cariera ei și care acum a devenit o comunitate extrem de mare.

„Totul a pornit de la o piesă, avem o piesă care se numește „Generația Z” și cumva fanii au început să se regăsească în conceptul ăsta, ei s-au autointitulat generația Z. A venit de la sine”, a mai povestit, pentru EGO.ro, Cătălin Dascălu.

Iuliana Beregoi
Iuliana Beregoi

Această comunitate este formată din copii și adolescenți care au crescut odată cu Iuliana și care se regăsesc în mesajele pe care ea încearcă să le transmită prin intermediul pieselor sale.

„De la piesă am făcut clubul „Generația Z”, după aceea am făcut săptămâna generației Z, ziua generației Z. Avem și brand de haine, iar acum pregătim o colecție nouă pe care o să o lansăm la concert și apoi o vom urca pe site”, ne-a mai spus și Alina.

Pregătesc un nou film

Cătălin Dascălu a văzut extrem de mult potențial în Iuliana astfel încât a scris scenariul și a produs un film despre ea și viața ei. Astfel că, serialul „Lara” a avut un real impact la public încât acum fanii cer o continuare.

„Lara a fost și încă este un fenomen și este singurul serial românesc de pe Netflix. Deci mi se pare wow. Acum pregătim ceva, avem deja următoarea chestie foarte tare unde la fel, Iuliana o să fie personaj principal în film. Nu e greu să lucrez cu atâtea femei prin preajmă. E frumos. Învăț foarte mult. Eu fac scenariile la film și mă ajută. Pot să mă pun în pielea lor. Sunt și copyright-er, deci mă ocup și de campaniile de imagine”, a mai declarat managerul Iulianei Beregoi pentru EGO.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Meghan Markle și Kate Middleton, la un pas de împăcare!
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *