Amestecul din două ingrediente cu care să ștergi canapelele din piele. Rezultatul e încântător, doar așa vei proceda

Spirtul îți poate deveni cel mai bun prieten, dacă știi cum să-l folosești
Amestecul din două ingrediente cu care să ștergi canapelele din piele. Rezultatul e încântător, doar așa vei proceda

Spirtul este cunoscut drept alcool sanitar, folosit mai ales în scop medicinal și pentru dezinfectarea eficientă a suprafețelor. Este necesar ca fiecare persoană să aibă spirt în casă, acesta putând fi folosit în numeroase treburi, chiar și gospodărești. În cele ce urmează îți vom explica în ce fel poți folosi spirtul ca să îți cureți canapelele sau chiar hainele.

La ce mai poți utiliza spirtul, înafară de uzul medicinal

Spirtul poate fi folosit într-un mod eficient și pentru a-ți curăța locuința. Dacă ai gătit cu usturoi iar mirosul persistă pe mâinile tale, folosește spirt pentru a scăpa de acesta. Trebuie doar să îți torni puțin spirt în palme și să îl întinzi uniform. În acest fel, îți și dezinfectezi mâinile.

Dacă pățești să îți murdărești covorul și primul gând este că pata nu va mai ieși, află că există o modalitate foarte bună de a-l curăța, fără să mai rămână vreo urmă de murdărie. Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțină apă cu spirt și să pulverizezi pe pată. Freacă apoi cu o lavetă din microfibră și vei fi surprins cum pata se va evapora.

Spirtul înlocuiește cu succes și deodorantul obișnuit, mai ales că acesta are deja în compoziția lui alcool. Dacă ai pățit ca, într-o zi, să uiți să folosești deodorantul pentru că te-ai grăbit, aplică câteva picături de spirt pe axile. Alcoolul sanitar va neutraliza mirosul neplăcut și va ucide și bacteriile.

Cu ajutorul spirtului îți poți lărgi și pantofii din piele care te strâng. Multe doamne și domnișoare deja folosesc acest truct, devenit viral pe internet. Trebuie doar să îmbibi două șosete în spirt și să le introduci în pantofii care te strâng. Astfel, materialul se va lăsa, va deveni mai flexibil și mai moale.

Alcoolul sanitar, aliatul de care nu știai că ai nevoie

Alcoolul sanitar poate fi utilizat și pentru a preveni înghețarea parbrizului mașinii tale. Trebuie doar să torni un sfert de cană de spirt într-un vas mai mare, să îl diluezi cu o cană cu apă și două lingurițe de detergent de rufe sau de vase. Amestecă soluția și pulverizează pe parbriz și lunetă, apoi bucură-te de rezultate.

Atunci când vopsești ceva, în primul rând ar trebui să porți haine mai vechi, uzate, de care să nu îți pară rău dacă le pătezi. Totuși, dacă se întâmplă să te murdărești de vopsea, poți îndepărta pata tot cu spirt. Tot ceea ce trebuie să faci este să uzi pata cu puțină apă caldă, apoi să înmoi o cârpă de bumbac sau o periuță de dinți în spirt și să freci foarte bine pata de vopsea. Clătește zona cu apă caldă și repetă procesul. Spirtul va îndepărta imediat petele de pe haine. După ce ai respectat toți pașii, trebuie să speli haina manual sau în mașina de spălat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *