Amestecul neașteptat care îți salvează orhideea ofilită. Rețeta care o va ajuta să înflorească din nou

Amestecul neașteptat care îți salvează orhideea ofilită. Rețeta care o va ajuta să înflorească din nou

Orhideele sunt una dintre cele mai apreciate flori decorative pentru frumusețea florilor lor și, mai ales, pentru culorile lor. În același timp, sunt plante foarte delicate care necesită îngrijire specială pentru a rămâne sănătoase. Dar există un amesyec foarte eficient care îți salvează orhideea ofilită, Iată cum se prepară.

Amestec pentru orhideele ofilite

Orhideele au câștigat popularitate și mulți oameni le au acasă. Sunt plante frumoase de origine exotică și au nevoie de îngrijire specială pentru a se menține în viață și pentru a înflori mereu. În plus, sunt plante de interior, excelente pentru a-ți decora casa și a-i oferi un aspect deosebit. Există multe specii de orhidee, phalaenopsis fiind cea mai răspândită.

Orhideele sunt unele dintre plantele de apartament care au nevoie de grijă și atenție pentru a se dezvolta cum trebuie și a înflori mai des. Dacă vezi că orhideea ta s-a ofilit nu trebuie să o arunci, ci ai nevoie de un amestec natural care o va readuce la viață. Pentru îngrășământul natural ai nevoie  de ingrediente pe care le ai în bucătărie sau prin casă. Astfel, plantele tale vor devini sănătoase, iar florile vor fi mai frumoase.

Cum să faci îngrășământul natural pentru orhidee

Pentru prepararea îngrășământului natural ai nevoie de cafea neagră sau ceai negru. Cantitatea pe care o ai, o amesteci cu apa (o cantitate de patru ori mai mare decât ceaiul sau cafeaua) și o linguriță de oțet de mere.

Solutia trebuie pusă într-un recipient care se închide ermetic și poate fi păstrată timp de 5-7 zile. Udă orhideele o dată pe lună folosind acest îngrășământ natural și vei vedea cum plantele tale devin mai sănătoase

Și cojile de ouă sunt bune ca îngrășământ pentru orhidee, deoarece oferă o doză sănătoasă de azot, potasiu și calciu pentru plantele din casa ta. Pentru a-l prepara ai nevoie de 12 coji de ouă pe care să le lași la înmuiat în apă timp de 12 ore. După aceea, va fi necesar să le pisezi sau să le pui în blender. Pudra obținută se amestecă cu un litru de apă clocotită.

Lasă soluția să se răcească, iar apoi trebuie să o strecori. Amestecul se va pune într-un recipient cu pulverizator și o dată la 10-14 zile va trebui să stropești frunzele de orhidee.

Deși mulți oameni nu știu, este foarte important ca orhideeke să fie păstrate într-un ghiveci sau într-un recipient transparent. Iar motivul principal este că un ghiveci transparent permite luminii soarelui să ajungă la rădăcini și astfel să obțină nutrienții de care acestea au nevoie.

Curiozități despre orhidee

Iată câteva lucruri interesante pe care, probabil, nu le știai despre orhidee:

  • Orhideele formează cea mai extinsă familie de plante din lume, având o gamă vastă de forme și dimensiuni;
  • Semințele de orhidee au dimensiuni foarte reduse, similare cu cele ale particulelor de praf. Din acest motiv, pot trece ani până ce o orhidee să înflorească din seminte;
  • O orhidee crescută de chinezul Shi Yuanfeng a intrat în Cartea Recordurilor cu 91 de flori;
  • Cea mai înaltă orhidee din lume (Sobralia Altissima) crește în pădurile din Peru și poate atinge incredibila înălțime de 13 metri;
  • Singura orhidee care produce un fruct comestibil este Vanilla Planifolia. De la ea provine esența de vanilie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.9 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *