Amestecul puternic care protejează florile de caniculă. Așa ar trebui să-l prepari

Îți trebuie doar două ingrediente
Amestecul puternic care protejează florile de caniculă. Așa ar trebui să-l prepari

Căldura care a fost prezentă în ultimele săptămâni ne-a provocat mare disconfort. În aceeași situație s-au aflat și plantele care au nevoie de mai multă grijă pentru a supraviețui. Din acest motiv, vei vedea mai jos cum poți face un compost de casă cu care vei putea împrospăta plantele pe care le ai acasă și astfel ele vor supraviețui caniculei.

Cum să ajuți plantele să facă față caniculei

Pentru acest compost de casă ai nevoie de un singur ingredient pe care îl vei găsi în frigider: iaurt natural fără zahăr. Datorită acestuia, grădina și toate plantele tale vor rămâne sănătoase și, mai ales, vor rezista la soare, scrie viviendoencasa.mx. În plus, iaurtul are mai multe beneficii pentru plante, cum ar fi:

  • Acesta le va furniza nutrienți esențiali, cum ar fi calciu, magneziu și potasiu, care îi vor ajuta la creșterea și dezvoltarea lor. Acești nutrienți sunt importanți în creșterea celulară a plantelor, ajutându-le să reziste la stresul termic.
  • Iaurtul are bacterii și microorganisme care sunt benefice pentru creșterea plantelor, ajutând la menținerea unui bun echilibru microbiologic în sol. Aceste organisme acționează adesea prin descompunerea materiei organice și eliberează nutrienți pentru plante.
  • Le ajută să rețină apa în substratul vegetal, ceea ce va fi benefic pentru plante în timpul sezonului cald, permițându-le să mențină o umiditate adecvată a solului.

Cum să faci compost natural din iaurt pentru a ajuta plantele să supraviețuiască caniculei?

Dacă nu vrei ca plantele tale să fie stresate de soarele arzător și să înceapă să prezinte frunze ofilite sau căzute, ar trebui să aplici acest compost de iaurt făcut în casă, pentru ca plantele tale să supraviețuiască valului de căldură:

Ai nevoie de: o jumătate de litru de iaurt natural neîndulcit și o jumătate de litru de apă.

Se pun ambele ingrediente într-un recipient și se amestecă până se obține o consistență omogenă. Pentru a-l aplica, udă plantele cu îngrășământ la fiecare două săptămâni, în timpul sezonului cald. Ai grijă să îl aplici la baza plantei și nu pe frunze, deoarece astfel beneficiile iaurtului vor pătrunde în rădăcini și le vor permite să reziste la căldură. Ia în considerare faptul că fiecare plantă are propriile nevoi, motiv pentru care trebuie să observi cu atenție modul în care răspunde la îngrășământ, astfel încât să îl poți adapta la nevoile sale.

Vezi și – Nu mai uda florile cu apă de la robinet. Semnele de pe plante care îți arată că faci o mare greșeală

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *