Amestecul puternic care salvează plantele aproape ofilite. Cu ce trebuie să le uzi, de fapt. E marele secret al grădinarilor

Remediu puternic pentru revigorarea plantelor ofilite

Scris de: Oana Matei

19 Aug. 2023

Amestecul puternic care salvează plantele aproape ofilite. Cu ce trebuie să le uzi, de fapt. E marele secret al grădinarilor

Adesea ni s-a întâmplat ca plantele noastre din apartament să arate veștejite sau frunzele lor să capete nuanțe gălbui. Primul gând este că nu am udat planta îndeajuns , dar nu întotdeauna este acest motiv. Cauzele ofilirii unei plante pot fi diverse: exces sau lipsă de lumină naturală, lipsa nutrienților, drenaj slab sau prezența dăunătorilor. Dacă planta nu are suficienți nutrienți în sol, pentru a o revigora, poți folosi, o dată pe lună, un amestec eficient din zahăr, scorțișoară și piper negru. Citește articolul nostru și vei știi ce ai de făcut.

Amestec eficient pentru revigorarea plantelor tale

Prin aplicarea acestui amestec, lunar, se creează un mediu favorabil pentru plante, stimulând metabolismul, întărind imunitatea și susținând procesele de regenerare celulară. Zahărul oferă energie, piperul negru protejează plantele de boli și infecții, iar scorțișoara ajută la combaterea agenților patogeni. Această combinație unică oferă o soluție naturală și eficientă pentru revitalizarea plantelor într-un mod ecologic și prietenos cu mediul. Acest amestec poate fi folosit pentru o varietate de plante, de la flori de interior, la plante de grădină. Iată cum se prepară:

  1. Într-o sticlă puneți 1 litru de apă  și adăugați 3 linguri de zahăr brun. Agitați conținutul pentru ca zahărul să se dizolve..
  2. Completați amestecul cu 3 linguri de scorțișoară pudră și amestecați până se dizolvă.
  3. În cele din urmă, adăugați 1 lingură de piper negru măcinat și amestecați bine.

Vezi și Florile care nu trebuie să stea pe același pervaz. Sunt incompatibile, de asta se ofilesc și mor

Cum se aplică:

Odată ce ați pregătit soluția pentru a revigora plantele, ceea ce trebuie să faceți, este să turnați un sfert din soluție, în solul plantelor, dacă sunt mici sau jumătate de pahar pentru plantele mari.

Recomandarea este să aplicați acest îngrășământ puternic pentru plante o dată pe lună, dacă doriți ca plantele să crească  rapid și sănătos.

De ce funcționează acest remediu?

Hai să vedem care sunt beneficiile fiecărui ingredient din această soluție și cum acționează asupra plantelor:

Zahărul – Zahărul acționează ca un stimulent pentru plante, ajutându-le să-și revină și să-și recupereze vitalitatea. Acesta oferă energie și nutrienții necesari pentru creșterea sănătoasă a plantelor.

Piperul negru – Piperul negru conține substanțe active precum vitaminele C și K, minerale și fitonutrienți care sunt benefice pentru plante. Ajută la întărirea sistemului imunitar al plantelor și le protejează împotriva infecțiilor și daunelor externe.

Scorțișoara – Scorțișoara are proprietăți antimicrobiene și antifungice, care pot ajuta la combaterea infecțiilor și îmbunătățirea sănătății plantelor. De asemenea, acest condiment conține substanțe antioxidante care promovează creșterea și regenerarea celulară.

Vezi și Amestecul cu care trebuie să stropești plantele pentru a scăpa de dăunători. Se prepară ușor și rapid, iar efectele sunt uimitoare

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.7 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *