Amestecul puternic cu care să stropești roșiile. E cel mai bun îngrășământ, efectele sunt uimitoare

Metoda ideală pentru o cultură bogată de roșii cu gust extraordinar.
Amestecul puternic cu care să stropești roșiile. E cel mai bun îngrășământ, efectele sunt uimitoare

Deși există o multitudine de tipuri de îngrășăminte pe care le poți folosi la roșii, unul dintre ele se remarcă prin efectele sale uimitoare asupra acestora. Iar un alt avantaj considerabil al acestuia îl reprezintă faptul că este natural. Îl găsești chiar în cămara ta. Este vorba de ovăz. Amestecul care conține fulgi de ovăz va oferi cele mai bune rezultate pentru cultura ta de tomate.

Amestecul puternic cu care să stropești roșiile. Ovăzul, unul dintre cele mai bune îngrășăminte

Îngrășământul din fulgi de ovăz are o serie de avantaje, ceea ce îți permite să îl utilizezi în mod activ pentru diferite tipuri de legume. Fermierii cu experiență recomandă să fie folosit cu precădere la vinete, ardei și roșii.

Fulgii de ovăz, folosiți preponderent în diferite tipuri de diete, sunt și un excelent ingredient pentru cultura ta de tomate. Conținutul său bogat de magneziu ajută la dezvoltarea și întărirea activă a sistemului radicular. Fosforul care se regăsește în fulgii de ovăz vor ajuta în timpul înfloririi, iar calciul va susține formarea unor lăstari puternici și stabili.

Citește și: Cu ce se stropesc roșiile vara. Așa le protejezi de mană și de boli în sezonul cald

Fertilizarea cu fulgi de ovăz va crește rezistența plantelor la intemperii. În plus, adăugarea acestei cereale în sol crește numărul de râme, care afânează solul, ceea ce duce la o mai bună aerisire a solului.

Un alt efect pozitiv al acestui tip de îgrășământ este acela că va proteja plantele de ciuperci și putregai, contribuind la producerea unei recolte bogate și gustoase.

Îngrășământul pentru roșii cu fulgi de ovăz. Rețeta

Cel mai indicat este ca roșiile să fie hrănite cu îngrășământ făcut din lapte de ovăz, extrem de simplu de preparat. Pune la măcinat într-un blender 3 linguri de ovăz. Peste fulgi toarnă 1 litru de apă și lasă totul la infuzat timp de 2 ore. Ulterior, filtrează infuzia și dilueaz-o cu apă în proporție egală. Udă rădăcinile plantelor cu soluția rezultată o dată la două zile.

Citește și: Locul ideal din casă unde poți păstra roșiile ca să nu se strice. Nu le depozita în frigider niciodată

Se poate însă folosi și o soluție mai concentrată. Pentru asta, toarnă 10 litri de apă caldă peste jumătate de kilogram de fulgi de ovăz zdrobiți. Lasă amestecul la infuzat timp de 5 zile. Udă roșiile cu această soluție o dată la 2 săptămâni. Trebuie turnată o cantitate de 500 ml de îngrășământ la fiecare plantă.

De asemenea, fulgii de ovăz pot fi folosiți și uscați. Tot ce trebuie să faci este să presari fulgii de ovăz zdrobiți la rădăcina plantelor și să greblezi ușor pământul, astfel încât solul să se amestece cu aceștia. Nu uita să uzi plantele. În doar câteva săptămâni de la aplicarea îngrășământului vei vedea și rezultatele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
6.3 24 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *