Amestecul puternic pentru o recoltă bogată de roșii, castraveți și alte legume. Cu ce trebuie de fapt să le stropești, secretul producțiilor mari

Ai nevoie de doar câteva ingrediente
Amestecul puternic pentru o recoltă bogată de roșii, castraveți și alte legume. Cu ce trebuie de fapt să le stropești, secretul producțiilor mari

Ca să te asiguri că vei avea o recoltă bogată de roșii, castraveți, dar și alte legume preferate, vei vedea mai jos două rețete de îngrășământ natural. Acestea te vor ajuta să crești recolta de 2-3 ori și sunt potrivite pentru orice cultură pe care o ai în grădină.

Rețeta numărul 1 de fertilizat, din lapte și scorțișoară

Acest tip de fertilizant conține vitamine, aminoacizi și uleiuri esențiale care ajută la htănirea plantelor, dar și la respingerea dăunătorilor.

Ai nevoie de: un litru de lapte, două lingurile de scorțișoară, jumătate de linguriță de iod.

Cum se prepară: Toarnă laptele într-o găleață de zece litri. Laptele conține multe substane nutritive, cum sunt vitaminele din grupa B, A și E, dar și aminoacizi. Adaugă cele două lingurițe de scorțișoară și amestecă foarte bine. Scorțișoara conține mult calciu, mangan, cupru, fier, vitaminele A, B1, B2, B5, B6, B9, C, E, potasiu, fosfor, magneziu, zilnic și 18 aminoacizi. Uleiurile esențiale din scoțișoară ajută la combaterea dăunătorilor cum sunt căpușele, furnicile și alte mici insecte. De asemenea, sunt eficiente împotriva putregaiurilor și a fitoftorozei.

Toarnă apă în vas până când soluția va ajunge la un vosum de 10 litri, apoi adaugă și jumătatea de linguriță de iod. Amestecă foarte bine. Udă plantele cu această soluție o dată pe săptămână și le vei ajuta să crească mari, sănătoase și puternice. Este nevoie de câte unul sau două pahare la rădăcina fiecărei plante.

Vezi și – Cum obții cel mai bun îngrășământ pentru plantele din curtea ta. Te scapă de dăunători și te ajută să ai o grădină bogată

Rețeta numărul 2: fertilizant natural din frunze de mesteacăn

Este o soluție naturală bogată în calciu, potasiu, fosfor, hidrogen, azot, carbon, magneziu, fier, vitamine din grupa B și fitoacizi care ajută la hrănirea plantelor și la respingerea dăunătorilor.

Ai nevoie de: frunze de mesteacăn și apă caldă. Tot ce trebuie să faci este să umpli un recipient de un litru cu frunze de mesteacăn. Toarnă apă caldă peste ele și lasă-le să stea timp de patru, cinci ore. Frunzele de mesteacăn conțin mult calciu, potasiu, fosfor, carbon, azot, magneziu, fier, vitamine din grupa B, vitamina E și fitocizi care ajută împotriva dăunătorilor și a virușilor, bacteriilor și ciupercilor.

După ce frunzele s-au înmuiat, toarnă soluția într-un recipient mai mare și mai adaugă apă până când soluția ajunge la volumul de 10 litri. Poți folosi această soluție pentru udare și pentru pulverizare. Dacă alegi să uzi plantele cu ea folosește 1-2 pahare sub fiecare plantă. Dacă alegi să pulverizezi asupra plantelor poți pune soluția direct în pulverizator și să o folosești.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9.1 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *