Amestecul puternic prin care cada îngălbenită poate redeveni albă. Ai nevoie de 2 ingrediente banale

Scris de: Dana Cazacu

05 Sep. 2022

Amestecul puternic prin care cada îngălbenită poate redeveni albă. Ai nevoie de 2 ingrediente banale

Cu siguranță, nimeni nu vrea să facă o baie relaxantă într-o cadă murdară. O rutină obișnuită de curățare a căzii de baie poate transforma o muncă semestrială de o oră într-o muncă rapidă și simplă de 15 minute în fiecare lună. În acest context, noi vă vom prezenta un amestec puternic, cu ajutorul căruia puteți curăța cada îngălbenită.

Amestecul cu ajutorul căruia cada îngălbenită poate redeveni albă

După cum bine știm, petele galbene de pe cada de baie ne pot da multe bătăi de cap, mai ales dacă nu știm cum să le curățăm. Din fericire, există metode simple de curățare prin care cada îngălbenită poate redeveni albă. Amestecul pe care îl vom prezenta în rândurile de mai jos te va ajuta în acest sens și nu vei avea nevoie decât de doar două ingrediente.

Această pastă este foarte eficientă, iar după ce o veți folosi, cada, chiuveta și robinetele vor străluci din nou. Iată cum trebuie să procedezi.

Cum să cureți cada îngălbenită

Într-un bol încăpător puneți cinci linguri de peroxid de hidrogen și cinci de bicarbonat de sodiu. Apoi, amestecați bine cele două ingrediente, până când obțineți o pastă omogenă. Amestecul se aplică pe suprafața căzii de baie (sau a chiuvetei) și se lasă să acționeze vreme de 15-20 de minute. Tot ce trebuie să faceți acum este să ștergeți pasta cu un burete umed și să clătiți cada.

Acest amestec este la fel de eficient, după cum spuneam, și în cazul robinetelor. Trebuie doar să îl aplicați pe robinete, să lăsați pasta să acționeze, iar apoi să ștergeți cu un burete umed. Folosind această soluție, veți observa că robinetele vor străluci ca în prima zi.

Amestecul puternic prin care cada îngălbenită poate redeveni albă
Amestecul puternic prin care cada îngălbenită poate redeveni albă

O altă metodă de curățare a  căzii de baie

Mai întâi, stropiți cada cu apă fierbinte. Apoi, presărați bicarbonat de sodiu pe toată suprafeța căzii de baie.  Într-o găleată (sau un lighean) puneți 3 litri de apă fierbinte și două linguri de detergent de vase. Înmuiați un burete rigid în soluția din găleată și frecați bine cada.

În cazul căzilor foarte murdare, puteți presăra bicarbonat de sodiu direct pe burete sau perie după ce le-ați scufundat în soluția din găleată. Clătiți apoi bine toată suprafața căzii de baie.

Dacă pe cadă există mucegai, începeți procesul de curățare umplând un recipient cu pulverizator cu apă fierbinte și patru linguri de înălbitor. Pulverizați această soluție pe zonele afectate și lăsați-o să se înmoaie. În acest timp presărați bicarbonat de sodiu pe toată suprafața căzii. Apoi, treceți la pasul trei așa cum este prezentat mai sus.

Sfaturi pentru curățarea căzii

  • Dacă curățați și gresia de pe pereții dușului, cada o veți spăla ultima.
  • Dacă scurgerea este lentă, presărați patru linguri de bicarbonat de sodiu în ea, urmate de două căni de oțet. După ce se oprește barbotarea, clătiți scurgerea cu apă fierbinte.
  • În cazul petelor galbene încăpățânate, faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Aplicați pasta pe pată și lăsați-o să acționeze. Apoi, ștergeți pasta și clătiți cada.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *