Amestecul puternic și ieftin care te scapă de căpușele din curte. Elimină tot, scapi imediat de această problemă

Ai nevoie de doar două ingrediente
Amestecul puternic și ieftin care te scapă de căpușele din curte. Elimină tot, scapi imediat de această problemă

Odată cu vara nu a venit numai vremea caldă, ci și micile insecte, cum sunt țânțarii sau căpușele. Românii care stau la curte petrec mai mult timp pe spațiul verde, însă pericolul căpușelor trebuie luat neapărat în vedere. Ce este de făcut pentru a le elimina? Există un amestec puternic, dar ieftin în același timp, care îți vine în ajutor.

Cum să scapi rapid de căpușele din grădină

Odată cu ridicarea temperaturii au început ți ieșirile în natură. Fie că e vorba despre parcuri, fie că oamenii petrec mult timp în curtea casei, tot mai mulți își doresc să aibă parte de aer curat. Din păcate, în majoritatea locurilor există un pericol constant pe care trebuie să îl aibă în vedere toți oamenii atunci când se întind pe iarbă sau se plimbă prin parc: căpușele.

Pentru cei care stau la curte pericolul să fie mușcați de aceste mici insecte este și mai mare. Ce este de făcut? Există o soluție foarte simplă care funcționează împotriva acestor insecte. Nu este necesar să cheltui mulți bani pe produse scumpe din comerț. Poți face chiar tu un amestec acasă, din doar două ingrediente: apă și alcool formic.

Vezi și – Cu ce trebuie să stropești plantele pentru a scăpa de insecte. Amestecul banal și eficient care elimină dăunătorii

Amestecul care te scapă de căpușele din curte

Un litru de alcool formic are un preț de aproximativ 32 de lei. Amestecul trebuie să fie de 1 la 1, adică cantități egale de apă și alcool formic. Amestecă-le, având grijă ca soluția să fie într-o sticlă căreia să îi poți atașa ulterior un pulverizator. După ce ai făcut amestecul, trebuie să îl pulverizez pe haine și pe pantofi. Este un amestec sigur pentru animalele de companie, doar căpușele vor simți nevoia să stea la distanță.

Altă variantă pentru a scăpa de căpușe

Oțetul de mere reprezintă o altă variantă eficientă pentru lupta împotriva căpușelor. Ce trebuie să faci?

Amestecă un pahar de oțet de mere cu un pahar de apă. Se toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Poți aplica acest amestec pe blana câinelui sau a pisicii, precum și pe locurile în care acestea se află frecvent, cum ar fi patul și chiar animalele de pluș. Totodată, soluția este foarte utilă și pentru a spăla în curte și a șterge obiectele din casă.

Vezi și – Ce trebuie să faci imediat dacă te înțeapă o căpușă. Medicul Tudor Ciuhodaru vine cu precizări importante

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *