Andreea Perju, despre educația financiară pe care le-o oferă fetelor sale. Ce buget lunar are fiica cea mare: “Așa o să învețe cum să își gestioneze banii” EXCLUSIV

"Mi s-a părut un buget decent pentru vârsta ei"
Andreea Perju, despre educația financiară pe care le-o oferă fetelor sale. Ce buget lunar are fiica cea mare: “Așa o să învețe cum să își gestioneze banii” EXCLUSIV

Nu este un secret faptul că Andreea Perju este o mămică dedicată și implicată, care este mereu atentă la nevoile pe care le au fiicele sale, Mara și Ada. Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Ego.ro, vedeta ne-a vorbit despre faptul că micuțele sale au voie să navigheze o oră și jumătate pe internet, în fiecare zi. Mai mult, ea ne-a spus și ce buget lunar o să primească fiica cea mare, care are deja 13 ani, pentru a învăța cum să își gestioneze fondurile singură.

Andreea Perju, despre educația pe care o primesc fiicele sale

Andreea Perju are o relație specială cu fiicele sale. Mara, în vârstă de 13 ani, este o adevărată domnișoară și a descoperit, încetul cu încetul, lumea cosmeticelor. Mămica ei ne-a mărturisit că există momente în care împrumută anumite lucruri de la ea:

“Și acum m-am dat cu gloss-ul fiicei mele, ca să se înțeleagă. Copilul a fost atât de drăguț că de 8 Martie s-a dus și mi-a cumpărat un gloss, doar că o altă nuanță. I-am zis: “Mami, acesta are prea mult sclipici, hai să facem schimb!”. Îmi spune: “Pe celălalt nu îl mai găsesc!”. I-am zis: “Normal, e la mine în portfard!”. Da, copilul mare, Mara, a început încet să aleagă niște lucruri. Îți mai mărturisesc un lucru, în această seară, ținând cont că mi-am dus fardurile la noua casă, m-am machiat cu ce am găsit prin casă. La un moment dat, mi-am dat seama că nu am rimel. Îi zic: “Mami, ai un rimel?”. Îmi zice: “Am un rimel, dar e ieftin!”. I-am spus: “Nu contează, e foarte bun!”. Îmi place că e și modestă în chestia asta, își cumpără cum consideră. Ei îi place ce își cumpără, dar îmi zice: “La ce folosești tu, cred că e ieftin.” Îi zic că nu are importanță. În seara aceasta m-am dat cu rimelul și cu gloss-ul ei. Îi și mulțumesc pe această cale.”

“Merită să fie răsplătiți copiii în ziua de azi”

Andreea Perju le oferă o educație excepțională fiicelor sale, Mara și și Ada. Vedeta consideră că este important ca micuții să fie răsplătiți dacă învață bine sau își ascultă părinții. Astfel, ulterior, ei pot să își cumpere ce își doresc:

“Ori cu mine, ori cu tati, când se duce cu tatăl ei la cumpărături. Avem niște bugete pe care le acordăm copiilor ca să își cumpere lucruri pe care le doresc, cu atât mai mult dacă au rezultate bune la școală sau sunt ascultătoare. Consider că merită să fie răsplătiți copiii în ziua de azi. Având în vedere că au acces la atât de multă informație și la atât de multe lucruri, cumva, dacă îi răsplătim financiar, ei își pot cumpăra ce își doresc, ulterior.”

Andreea Perju, despre educația financiară pe care le-o oferă fetelor sale
Andreea Perju

La ce buget s-a gândit tatăl micuțelor

Andreea Perju ne-a dezvăluit că, indiferent de situația în care se află în acest moment alături de tatăl fiicelor sale, cei doi anunțând de curând că au divorțat, creșterea micuțelor o să fie mereu pe primul loc. Mara, fiica cea mare, a împlinit 13 ani, astfel că tatăl ei s-a gândit să îi ofere un buget lunar, din care să își cumpere diferite lucruri:

“Nu, deocamdată nu le-am impus un buget. Le-am pus oprire pe tot ce înseamnă statul pe internet. Au o medie de o oră și jumătate pe zi, atât, aceasta este media. Urmărim în fiecare săptămână, dacă o depășesc, următoarea săptămână scădem diferența pe care au depășit-o. Însă, chiar Mara îmi spunea zilele trecute că a vorbit cu tatăl și el ar fi hotărât ca de luna viitoare să îi dea bani de buzunar, 500 de lei pe lună. Eu nu mă bag, în general. Repet, în orice situație am fi noi în acest moment, copiii vor rămâne mereu subiectul nostru principal. Vom lupta împreună să mergem pe același drum ca acești copiii să crească echilibrați. Mi s-a părut un buget decent pentru vârsta ei, având în vedere că deja a împlinit 13 ani. Ea își va plăti ieșirile cu prietenii, ieșirea la film, gloss-ul, habar nu am, ce își dorește. Nu o să suplimentăm bugetul, iar așa o să învețe cum să își gestioneze banii, nu pe o săptămână, ci pe o lună.”

“Atâta timp cât nu sunt puși în pericol, cred că este important să îi și lăsăm să treacă prin anumite situații”

Andreea Perju este o mămică extrem de implicată, oferindu-le fiicelor sale posibilitatea de a alege în anumite situații:

“Este un exercițiu, adică nu ne naștem cu responsabilitatea, ci o dobândim în timp, trecând prin anumite situații și învățând din greșeli. Este vorba aia: “Până nu te dai tu cu capul de tocul ușii, degeaba îți zice toată lumea să ai grijă!”. Atâta timp cât nu sunt puși în pericol, cred că este important să îi și lăsăm să treacă prin anumite situații din care vor învăța, mai ales cum să administreze în viitor.”

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *