Odată cu avansul tehnologiei și creșterea utilizării telefoanelor mobile, gestionarea eficientă a bateriei telefonului devine o preocupare din ce în ce mai importantă. Una dintre principalele probleme care duc la descărcarea rapidă a bateriei sunt aplicațiile pe care le utilizezi sau pe care le lași să ruleze în fundal. Iată care sunt aplicațiile care îți descarce cel mai repede bateria device-ului tău.
Experții de la Declutrr au întocmit o listă cu aplicațiile care consumă cel mai mult bateria telefonului mobil. Potrivit acestora, serviciile de streaming și jocurile te pot lăsa fără baterie imediat.
De asemenea, specialiștii susțin că cel mai mult bateria se descarcă atunci când aplicațiile au acces permanent la locația ta, microfon, cameră și contacte.
Printre cele mai mari consumatoare de energie se numără rețelele sociale precum Facebook și Instagram, ambele deținute de Meta, dar și Twitter, Snapchat și TikTok.
Această informație vine după ce Meta a lansat noua aplicație numită „Threads”, care a adunat peste 109 milioane de utilizatori într-o săptămână. Mulți dintre ei s-au plâns că noua aplicație a companiei Meta consumă imediat bateria telefonului mobil.
Citește și: Ce se întâmplă de fapt atunci când încarci telefonul cu husa pe el. Greșeala majoră
Devenită un adevărat fenomen peste noapte, Threads este și o aplicație deloc prietenoasă cu bateria telefonului tău. Unii utilizatori au atras atenția asupra acestui lucru pe Twitter:
„Nu vă instalați Threads că vă consumă bateria. M-am dus la culcare cu un telefon încărcat complet și m-am trezit cu un procentaj de 60% baterie, am șters stupida aplicație”.
Deși , până în acest moment, nu se cunoaște exact motivul pentru care aplicația consumă atât de multă energie, exepertul în securitate cibernetică, Jake Moore, sugerează că poate fi un proces numit „negative testing”, care este folosit pentru a înțelege cum oamenii folosesc aplicația pentru a o face mai bună, scriu cei de la Daily Mail.
Citește și: Când trebuie să încarci telefonul. Ai procedat greșit până acum, regula de aur pe care e important să o știi
Însă nu doar astfel de aplicații îți pot descărca rapid bateria telefonului mobil. Platformele de streaming, precum Netflix sau Spotify, pot fi și ele niște inamici ai bateriei, transmit cei de la Declucttr. De asemenea, alte aplicații cum ar fi Uber și Candy Crush sunt și ele de evitat.
Chiar și atunci câd se află în repaus, bateria dispozitivului nostru se descarcă. Există însă câteva măsuri pe care le poți lua pentru a preveni descărcarea rapidă a bateriei telefonului mobil în timpul nopții. Iată ce poți face: