Folosite uneori în loc de tămâie, anumite plante sunt folosite pentru a purifica atmosfera de energii negative, dar și pentru a oferi un parfum aparte zonei în cauză. Unele dintre ele au proprietăți medicinale ce calmează corpul și mintea. Una dintre aceste plante-vedetă într-ale curățării energetice este rozmarinul. Află cum îl poți folosi pentru bunăstarea spirituală!
Fumigația este o practică ancestrală, utilă pentru a elimina vibrațiile negative și pentru a răspândi mai multă armonie în jur. De asemenea, este și o modalitate eficientă de a igieniza casa și de a difuza energii benefice și stimulatoare. Principiul este simplu: trebuie doar să arzi câteva fire de plante cu proprietăți medicinale purificatoare pentru a te bucura de beneficiile și de parfumul lor plăcut.
Rozmarinul, acest mic arbust veșnic verde cu flori violete, a fost folosit încă din Antichitate. Grecii îl foloseau în special pentru a face coroane dar și pentru a-și decora camerele. Pe lângă plăcerea vizuală și olfactivă pe care o oferea, rozmarinul era recunoscut și pentru beneficiile sale pentru sănătate.
Această plantă medicinală este capabilă să difuzeze un miros plăcut de plante și să te ajute să neutralizezi mirosurile neplăcute. Datorită proprietăților sale antiseptice și antibacteriene, această plantă este, de asemenea, o modalitate naturală de a îmbunătăți calitatea aerului și de a lupta împotriva virușilor. Și nu doar atât, pentru că acționează și ca un purificator al energiilor, în timp ce îți eliberează mintea de stres și anxietate. În plus, această plantă ar promova, de asemenea, concentrarea și ar întări memoria, așa cum se arată într-un studiu publicat în Biblioteca Națională de Medicină.
Cum să faci fumigații cu rozmarin este foarte simplu. Trebuie doar să aprinzi capătul unei crenguțe de rozmarin și să stingi imediat flacăra. Poți pune crenguța și într-un bol, important este să te plimbi prin casă cu planta fumegând. Poți să emani miros de rozmarin și dacă pui la fiert această plantă. Aburii vor curăța aerul, dar și energiile.
Arderea plantelor este soluția dacă vrei un aer mereu proaspăt și curat energetic. Secretul este să alegi ramuri proaspete cu un conținut ridicat de uleiuri esențiale. Iată care sunt cele mai bune trei alegeri:
Cimbrul este cunsocut pentru proprietățile sale antiseptice și antibacteriene. Această plantă aromatică este ideală pentru fumigație pentru a purifica și igieniza aerul din casă. Vei avea nevoie câteva crenguțe de cimbru uscat, un recipient rezistent la cîădură, cărbuni și chibrit. Aerisește încăperea întâi de orice. Aprinde cărbunele pe o parte și pune-l în recipient, apoi adaugă cimbrul uscat. Plimbă-te prin casă cu acest amestec fumegând.
Arderea frunzelor de salvie albă este o modalitate excelentă pentru o atmosferă pură și relaxantă în interiorul casei tale. Respinge eficient bacteriile patogene și virușii datorită proprietăților sale antimicrobiene. De asemenea, absoarbe tensiunea prin reducerea stresului din mediu. Mai mult, poate ține și insectele departe de casa ta. La fel ca la cimbru, aerirește încăperea înainte de a începe procesul de purificare. Ține salvia la un unghi de 45 de grade, aprinde-o, numără până la 20, apoi stinge flacăra. Lasă fumul rezultat să îți curețe locuința.
Din frunzele uscate de eucalipt este posibilă purificarea aerului ambiental, eliminând mirosurile neplăcute. Folosita prin inhalare, aceasta planta medicinala este si un remediu pentru raceala comuna. Prepară o infuzie cu 10 grame de frunze de eucalipt într-un litru de apă. Lasă sa fiarbă, apoi lasă aburul să intre în cameră. Pe langa aerul curat, vei aprecia această senzație de relaxare în camera ta.