Ardei umpluți de post, rețeta mănăstirească. Ingredientul pe care trebuie neapărat să-l adaugi pentru un gust de senzație

Sunt gata în aproximativ o oră
Ardei umpluți de post, rețeta mănăstirească. Ingredientul pe care trebuie neapărat să-l adaugi pentru un gust de senzație

A început Postul Paștelui, iar creștinii ortodocși caută rețete cu diferite feluri de mâncare pentru a putea respecta această perioadă. Ardeii umpluți reprezintă un fel de mâncare sățios și gustos și, e bine de știut, că există și o variantă de post a acestora. Vei vedea mai jos cum să faci ardei umpluți de post, rețeta mănăstirească, și vei descoperi un gust incredibil de bun al acestora.

Cum să faci ardei umpluți de post. Ce să folosești în loc de carne

Ardeii umpluți de post reprezintă un fel de mâncare foarte sățios, perfect pentru această perioadă a postului. Toate ingredientele folosite pentru această rețetă fac ca rezultatul final să fie deosebit, chiar dacă este un fel de mâncare fără carne. Trebuie doar să urmezi pașii de mai jos și în aproximativ o oră totul va fi gata!

Citește și – Cea mai bună salată orientală de post. Cât se lasă cartofii la fiert. Secretul care o face foarte gustoasă

Ardei umpluți de post, rețeta mănăstirească. Rețeta, pas cu pas

De menționat încă de la început este faptul că timpul de pregătire este de aproximativ un sfert de oră, iar pentru gătire sunt necesare aproximativ 55 de minute.

Ai nevoie de: 6-8 ardei capia, 200 de grame de orez, un ardei capia roșu, o legătură de ceapă verde, doi morcovi, două roșii, 700 de ml de supă de legume, 250 ml de suc de roșii, 2 linguri de ulei, o linguriță de boia dulce, piper și sare.

Care sunt pașii

Mai întâi se taie capacul ardeilor, se curăță de semințe și se spală bine. Pune deoparte capacele deoarece le vei folosi ulterior pentru a acoperi ardeii umpluți. Taie ardeiul roșu, apoi și ceapa, iar morcovii se dau prin răzătoare. Orezul trebuie spălat în mai multe ape până când aceasta devine limpede. Pune puțin ulei la încins într-o cratiță, apoi adaugă legumele tocate și lasă-le acolo până când devin sticloase. Dar nu le lăsa să se prăjească! Ulterior pune și orezul și călește-l puțin, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn.

Apoi toarnă încet-încep supă de legume până când se acoperă totul. Lasă să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute. Înainte de a opri focul gustă orezul pentru a te asigura că este bine fiert. Condimentează totul cu sare și piper în funcție de preferințe. Taie câteva roșii rondele și așază-le pe baza oalei unde vei pune ardeii. Dacă ai ceapă verde poți pune câteva frunze peste roșii.

Cu ajutorul unei linguri umple ardeii în întregime cu compoziția de orez pe care tocmai ai pregătit-o, apoi după ce toți sunt gata, folosește capacele tăiate la început. Așază-i pe toți în vasul pentru gătit (fie în oala pentru cuptor, fie în cea pentru aragaz).

Diluează sucul de roșii cu puțină apă călduță și toarnă totul peste ardeii așezați în oală. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și pune oala acolo pentru 20 de minute. Scoate după acest timp și rotește puțin ardeii. Mai lasă apoi la cuptor pentru 15-20 de minute până când pielița ardeilor se rumenește ușor. În cazul în care sosul scade prea mult se mai poate adăuga apă fierbinte, nu rece.

Se servesc calzi, cu pătrunjel verde și sos din oală pe deasupra.

Citește și – Postul Paștelui 2023. Cât durează de fapt și de ce este considerat cel mai dificil post pentru credincioși. Tradiții, obiceiuri și superstiții

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *