Așa faci cel mai bun aluat de clătite. Clătitele sunt unul dintre dulcirile preferate ale românilor. Umplute cu dulceață, ciocolată sau chiar cu brânză ori ciuperci, aceste delicatese pot fi consumate în orice moment al zilei.
Însă există numeroase rețete care promit gustul desăvârșit al clătitlor. Dar nu toate îți încântă papilele gustative așa cum te-ai fi așteptat. Noi îți dezvăluim o rețetă de clătite pe care trebuie să o încerci neapărat. Cu siguranță nu vrei regreta.
Dacă ai în plan să faci clătite, lasă deoparte rețeta pe care ai tot făcut-o până acum și încearcă una nouă. Dacă te temi că nu îți vor ieși la fel de gustoase și pufoase precum cele clasice pe care le făceai până acum, nu ai de ce.
Rețeta de astăzi este una cu totul specială, iar rezultatul te va uimi. Clătitele făcute după această rețetă sunt absolut delicioase. Și asta pentru că în compoziția rețetei se adaugă un ingredient destul de rar întâlnit la clătite: chefirul. Însă tocmai acesta este secretul pentru un gust desăvârșit.
Pentru a face clătite cu chefir ai nevoie de următoarele ingrediente:
Toarnă într-un bol chefirul. Adaugă apoi bicarbonatul de sodiu și amestecă bine.
Într-un alt castron bate ouăle cu ajutorul unui mixer. Adaugă sare, zahăr și chefirul pregătit anterior. Amestecă bine până la omogenizare.
Treptat, adăugă uleiul și făina cernută. Amestecă până obții un aluat moale și pufos.
Clătitele se prăjesc într-o tigaie încinsă fără ulei.
Probabil că mulți s-au confruntat cu această problemă. Unul dintre motivele pentru care se lipesc clătitele este faptul că rețeta nu este respectată. Atunci când folosești prea multă făină, aluatul este prea gros și clătitele se lipesc. De asemenea, și dacă pui prea mult lapte se va întâmpla același lucru.
După ce ai făcut aluatul și te-ai asigurat să ai respectat rețeta, este indicat să îl lași vreme de 30 de minute. Moleculele de făină vor avea timp pentru a se combina cu celelalte ingrediente, potrivit stiridinlume.ro.
Un alt motiv pentru care clătitele se lipesc este faptul că nu folosim o tigaie corespunzătoare. Pentru clătite este indicat ca tigaia să aibă o suprafață caldă uniform, iar compoziția să se întărească în totalitate în același timp.
Citește și: „Cum menţii clătitele calde mai mult timp. Trucuri ca să nu se întărească”