Așa faci cel mai bun pește prăjit pe care l-ai mâncat vreodată. Amestecul pe care îl folosesc marii bucătari din restaurantele de top

Rețeta delicioasă de pește prăjit
Așa faci cel mai bun pește prăjit pe care l-ai mâncat vreodată. Amestecul pe care îl folosesc marii bucătari din restaurantele de top

Așa faci cel mai bun pește prăjit pe care l-ai mâncat vreodată. Există multe moduri de a găti peștele: file, la grătar, la aburi sau la cuptor. Dar nu există nicio îndoială că peștele prăjit are o aromă deosebită, căruia este imposibil să-i reziști. Însă pentru o rețetă perfectă, trebuie să cunoști secretele marilor bucătari. Iată ce amestec poți folosi dacă vrei o rețetă de pește prăjit ca la carte.

Așa faci cel mai bun pește prăjit pe care l-ai mâncat vreodată. Dimensiunea ideală a peștelui

Nu uitați că mărimea ideală a peștelui este de fapt cea care vă place. Dar sfatul bucătarilor pentru a nu-ți complica viața atunci când îl pun în ulei este să cumperi un pește care să încapă bine în tigaie, altfel, pe parcurs vei întâmpina dificultăți.

Este important ce fel de ulei folosești pentru preăjirea sa. Recomandarea specialiștilor este cel de măsline, dar nu este greșit nici dacă folosești ulei de floarea sorelui sau oricare alt tip de ulei pentru prăjit.

Ingrediente pentru pește prăjit

Ingredientele pentru a face pește prăjit sunt foarte simple și ieftine:

  • 1 pește mreană, întreg și curat
  • două lămâi
  • trei căței de usturoi
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 1 vârf de cuțit de piper alb măcinat
  • ulei vegetal pentru prăjit

Pași pentru prepararea peștelui prăjit în făină

Pașii pe care trebuie să îi urmez pentru prepararea peștelui prăjit sunt următorii:

  • Se clătește peștele în apă curată, se scurge și se usucă cu un prosop absorbant.
  • Se pisează usturoiul cu foarte puțină apă, sare, piper și paprika într-un blender. Se tapează bine peștele cu amestecul și se lasă la marinat timp de cel puțin 20 de minute. Se poate lăsa la marinat în frigider peste noapte.
  • Se usucă peștele cu un prosop absorbant și se presară cu făină. Scutură excesul.
  • Se încălzește ulei vegetal într-o tigaie și se prăjește peștele timp de cinci până la opt minute pe fiecare parte. Se servește cu orez și legume la aburi sau salată.

Sfat final

În cele din urmă, recomandarea este să clătești peștele în apă curată, proaspătă, pentru a îndepărta orice urmă de sare. Îndepărtează excesul de apă cu o cârpă și usucă cu un prosop absorbant.

La marinare, se recomandă să se piseze usturoiul cu foarte puțină apă, sare, piper și paprika într-un blender. Se îmbracă bine peștele cu amestecul și se lasă la marinat timp de cel puțin 20 de minute. Se poate lăsa la marinat în frigider peste noapte.

Peștele prăjit este una dintre cele mai simple rețete și se poate face cu orice fel de pește. Așa că ai liberatea de a alege ce tip de pește dorești.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.3 195 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *