Așa faci omleta perfectă. Va ieși mai bună decât a lui Gordon Ramsay. Trucul pe care trebuie să-l aplici

"Acestea sunt cele mai bune ouă omletă pe care le vei întâlni vreodată"
Așa faci omleta perfectă. Va ieși mai bună decât a lui Gordon Ramsay. Trucul pe care trebuie să-l aplici

Ouăle omletă sunt un preparat clasic pentru micul dejun în întreaga lume, iar despre această rețetă se spune că este una dintre cele mai bune. Iată mai jos cum faci omleta perfectă, după rețeta unui bucătar celebru. Este o rețetă diferită de cea a lui Gordon Ramsay.

Așa faci omleta perfectă. Rețeta pas cu pas

Un bucătar cunoscut din Marea Britanie a declarat că are o rețetă pentru cele mai bune omletă, care este chiar mai bună decât cea a lui Gordon Ramsay, premiat cu 16 stele Michellin și vedetă a emisiunii Kitchen Nightmares. Emily English este o nutriționistă britanică, cu o diplomă de la Kings College din Londra.

Expertul în alimentație a detaliat cum se prepară „omleta supremă” într-un videoclip cu peste 300 de mii de vizualizări pe TikTok.

„Acestea sunt cele mai bune ouă omletă pe care le vei întâlni vreodată”, a spus Emily, descriind rețeta ca fiind „o metodă de neocolit pentru a obține cele mai năucitoare ouă din viața ta”. „Cheia aici stă toată în metodă, așa că lăsați-mă să vă explic”, a continuat nutriționistul, potrivit express.co.uk.

Cum se prepară omleta perfectă, denumită “supremă”

Se bat ouăle tare într-un castron, încorporând tot albușul și gălbenușul, se condimentează cu sare și piper și se lasă să stea cinci minute. Luați apoi o tigaie antiaderentă și o bucată de unt și turnați ouăle. Lăsați-le să se gătească la foc mic. Amestecați-le până când încep să se închege și apoi începeți să împingeți spre interior pentru a crea bucăți mai mari din textură.

Țineți ouăle într-o parte a tigăii pentru a reduce contactul cu căldura. Luați tigaia de pe foc, mișcând ouăle încontinuu. Serviți apoi pe o bucată de pâine, pe care ați pus ulei de măsline și puțin usturoi.

Rețeta diferă de cea a celebrului bucătar Gordon Ramsey într-un aspect esențial. Este vorba de momentul în care se condimentează ouăle. În videoclipul său de pe YouTube în care prezintă metoda sa, Ramsey Gordon spune: „Nu le condimentați pentru că dacă puneți sarea acum ceea ce se întâmplă de fapt este că sparge ouăle și începe să le transforme în ceva foarte apos”.

Un fan a subliniat acest lucru, comentând la videoclipul lui Emily: „Metoda lui Gordon. Pe oprit focul etc., dar Gordon spune să nu se condimenteze în prealabil”. Emily, nutriționstul devenit celebru pe TikTok, a răspuns: „O să spun că metoda mea este mai bună… încercați-o!”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.7 56 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *