Salata de vinete este, fără îndoială, unul dintre cele mai consumate preparate pe timp de vară. Cum se face ca să iasă gustoasă? Respectă pașii simpli din această rețetă a lui Florin Dumitrescu, iar rezultatul va fi unul delicios. Juratul emisiunii Chefi la Cuțite de la Antena 1 are un truc la care apelează atunci când face salata de vinete. Este foarte simplu și poate fi pus în aplicare de toate gospodinele!
Suntem în plină vară, iar unul din cele mai îndrăgite preparate de pe mesele românilor în sezonul cald este, fără dar și poate, salata de vinete. În rândurile de mai jos, noi vă vom prezenta o variantă de rețetă gustoasă de salată de vinete de la celebrul chef Florin Dumitrescu. Iată de ce ingrediente ai nevoie și modul de preparare.
Ingrediente (pentru șase porții)
Mod de preparare
Mai întâi de toate, spălăm vinetele foarte bine și le ștergem cu un prosop. Ulterior, încingem grătarul și așezăm vinetele. Le întoarcem pe ambele părți, dar trebuie să avem mare grijă să nu le ardem.
După ce observăm că s-au copt, trebuie să le curățăm foarte bine de coajă și să le lăsăm la scurs într-un bol de plastic sau de lemn. Este important să evităm să le punem într-un vas de metal, deoarece așa nu vor oxida. Totodată, este indicat să lăsăm vinetele să se scurgă de apă, altfel vor ieși iuți și amare.
Tocăm vinetele cu un satâr de lemn, odată ce s-au scurs de apă. Ulterior, le amestecăm cu ceapa tocată mărunt și turnăm ușor ulei de floarea soarelui. Mai departe, adăugăm sare și piper după gust. Acum, salata de vinete este gata de gustare. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Cum se curăță corect vinetele, ai procedat greșit toată viața. De asta iese salata amară și fadă!