Știm cu toții cât de bună este o ciorbă sau o supă zdravănă, dacă vrei să-ți revii după mâncărurile grele, savurate de sărbători. Ciorba sau supa este remediul nostru, al românilor împotriva răcelii, a deshidratării, a durerii de cap după o noapte bahică sau pentru întărirea sistemului imunitar.
Ciorbele și supele, preparate din legume și carne, fără aditivi sau potențiatori de gust artificiali, sunt ideale pentru regenerarea organismului, prin aportul de vitamine și nutrienți pe care le conțin. Toate acestea contribuie la refacerea organismului după alimentația plină de grăsimi, carbohidrați și zaharuri din timpul sărbătorilor de Paște.
După perioadele de sărbători, cu mese îmbelșugate mulți dintre noi dorim să trecem la o alimentație mai ușoară. Din acest motiv, îți sugerăm o ciorbă revigorantă, plină de vitamine, perfectă pentru a te recalibra după perioada de Paște. Ciorba de cartofi cu borș de putină este ideală pentru mesele de prânz din următoarele zile. Hai să vezi cât de ușor se prepară:
Iată cum puteți pregăti ciorba acra de cartofi:
Ciorba de cartofi se poate servi atât fierbinte, cât și rece cu smântână, ardei iute și neapărat cu mămăliguță fierbinte.
Vezi și Câtă sare se pune de fapt în ciorbă. Multe persoane fac greșeala