Așa prepari cea mai bună ciorbă pe care ai mâncat-o vreodată. E ideală după mesele copioase de Paște

Ciorba remediu de după sărbători

Scris de: Oana Matei

20 Apr. 2023

Așa prepari cea mai bună ciorbă pe care ai mâncat-o vreodată. E ideală după mesele copioase de Paște

Știm cu toții cât de bună este o ciorbă sau o supă zdravănă, dacă vrei să-ți revii după mâncărurile grele, savurate  de sărbători. Ciorba sau supa este remediul nostru, al românilor împotriva răcelii, a deshidratării, a durerii de cap după o noapte bahică sau pentru întărirea sistemului imunitar.

Cea mai bună ciorbă regenerantă după masa de Paște

Ciorbele și supele, preparate din legume și carne, fără aditivi sau potențiatori de gust artificiali, sunt ideale pentru regenerarea organismului, prin aportul de vitamine și nutrienți pe care le conțin. Toate acestea contribuie la refacerea organismului după alimentația plină de grăsimi, carbohidrați și zaharuri din timpul sărbătorilor de Paște.

După perioadele de sărbători, cu mese îmbelșugate mulți dintre noi dorim să trecem la o alimentație mai ușoară. Din acest motiv, îți sugerăm o ciorbă revigorantă, plină de vitamine, perfectă pentru a te recalibra după perioada de Paște. Ciorba de cartofi cu borș de putină este ideală pentru mesele de prânz din următoarele zile. Hai să vezi cât de ușor se prepară:

Ciorbă acră de cartofi

Ingrediente

  • 700 grame cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași
  • 1/2 țelină mică
  • 2 linguri de ulei
  • 300 mililitri suc de roșii
  • 2 litri de apă
  • 1 legătură de leuștean verde sau uscat
  • sare și piper după gust
  • 500 mililitri borș

Iată cum puteți pregăti ciorba acra de cartofi:

  1. Se curăță și se taie toate legumele în cuburi mici.
  2. Într-o oală mare, se încinge uleiul și se adăugă ceapa, morcovii și țelina. Se lasă la călit până ce legumele se înmoaie.
  3. Se adaugă cartofii și ardeii grași și se gătesc timp de aproximativ 5 minute.
  4. În oală, se toarnă 2 litri de apă și se lasă ciorba să fiarbă până când cartofii sunt moi.
  5. Se condimentează cu sare și piper după gust.
  6. Se adaugă borșul și sucul de roșii și se lasă la fiert să mai fiarbă încă 15 minute.
  7. După ce toate legumele au fiert se Se presară leuștean proaspăt tocat.

Ciorba de cartofi se poate servi atât fierbinte, cât și rece cu smântână, ardei iute și neapărat cu mămăliguță fierbinte.

Vezi și Câtă sare se pune de fapt în ciorbă. Multe persoane fac greșeala

Alte feluri de ciorbă de consumat după sărbători

  • De legume: Aceasta poate fi o alegere excelentă pentru a vă rehidrata și a vă detoxifia organismul după sărbători. Puteți folosi o varietate de legume proaspete, cum ar fi morcovii, dovleceii, țelina, ceapa, ardeii și roșiile, și puteți adăuga ierburi proaspete precum pătrunjelul sau mărarul pentru a adăuga savoare. Puteți folosi un bulion de legume sau apă pentru a prepara ciorba, și o puteți servi alături de o felie de lămâie pentru a-i da o notă de aciditate.
  • De pui: Dacă preferați o ciorbă cu carne, ciorba de pui poate fi o alegere potrivită după sărbători. Puteți folosi bucăți de pui, de preferat fără piele, și le puteți găti cu legume, precum morcovii, ceapa și țelina. Puteți adăuga orez sau tăiței pentru a completa ciorba și a o face să fie mai consistentă.
  • De fasole: Aceasta poate fi o alegere sățioasă și sănătoasă după sărbători, dacă doriți să consumați mai multe leguminoase. Puteți folosi fasole boabe, cum ar fi fasolea albă, fasolea roșie sau fasolea neagră, și să o gătiți și cu carne. Puteți adăuga legume precum morcovii, cartofii, ardeii sau roșiile, și condimente precum boiaua de ardei, cimbru sau foi de dafin pentru a-i da un gust delicios.
  • De pește: Puteți folosi pește proaspăt, cum ar fi somnul, crapul, știuca sau păstrăvul, și să îl gătiți cu legume, precum morcovii, ceapa, prazul și țelina. Puteți adăuga și fructe de mare precum creveții sau midii pentru a-i da un gust bogat și complex.

Vezi și Ce fierbe mai repede: cartoful sau morcovul? Când trebuie să le adaugi de fapt în ciorbă dacă vrei să iasă moi și gustoase

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
10 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *