Ți-e poftă de gogoși și nu găsești o rețetă pe care să o urmezi pentru a fi totul gata foarte repede? Îți spunem noi. Vei vedea mai jos cum să prepari totul, pas cu pas, pentru a obține cele mai gustoase gogoși.
Dacă vrei să prepari rapid gogoși pufoase și fragede, urmează rețeta de mai jos. Ai nevoie de câteva ingrediente simple și totul este gata foarte rapid.
Ingredientele necesare:
Într-un bol mai mare se pun lapte,e zahărul și drojdia. Se amestecă foarte bine cu o spatulă. Se adaugă făina treptat în timp ce se amestecă cu spatula. Ulterior se frământă cu mâinile până când se obține un aluat ferm. Se lasă la dospit pentru 20 de minute.
După ce trec cele 20 de minute se pune aluatul pe blatul de lucru, se întinde cu mâinile și se integrează untul moale. Se frământă din nou foarte bine. Formează din aluat o sferă și pune-o într-un vas. Mai lasă pentru 60 de minute ca aluatul să crească.
Se mută din nou pe blatul de lucru, se frământă și se împarte în 12 bucăți. Fiecare bucată se aplatizează și se formează gogoșile. Se pun în ulei încins, apoi se lasă la foc mediu pentru câteva minute pe ambele părți. Când culaorea lor este aurie pot fi luate din ulei și transferate pe o farfurie acoperită cu hârtie absorbantă. De asemenea, se trec prin zahăr pudră cât sunt încă fierbinți.
Acestea pot fi servite simple, cu zahăr, sau pot fi folosite diferite umpluturi de dulceață sau ciocolată, în funcție de preferințe.
Pentru la gogoșile să aibă un gust deosebit poți folosi îm compoziția lor diferite fructe. Mărul este fructul care poate fi adăugat în aluatul gogoșilor pentru ca acestea să aibă un gust deosebit. Mai întâi se curăță mărul de coajă, apoi se dă pe răzătoare prin găuri medii. Acesta se amestecă cu celelalte ingrediente până când se incorporează perfect în aluat. După ce sunt prăjite, gogoșile cu măr ras de pun pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie și se servesc cu zahăr vanilinat după ce se răcesc.