Așa vei face cel mai bun piure de cartofi pe care l-ai mâncat vreodată. Trucul care îi dă un gust senzațional

Ingredientele care îi dau un plus de savoare
Așa vei face cel mai bun piure de cartofi pe care l-ai mâncat vreodată. Trucul care îi dă un gust senzațional

Atunci când pregătim friptură merge foarte bine și o garnitură cu piure de cartofi. Ce pași trebuie să respectăm pentru a face cel mai bun piure de cartofi. Există un truc care-i va da un gust deosebit.

Cum să pregătești cel mai bun piure de cartofi. Ingredientele care îi dau un plus de savoare

Este important să folosim cartofi din soiul celor cu coajă galbenă. Cei cu coaja roșie sunt buni pentru prăjit. După ce sunt curățați de coajă, cartofii se taie în bucăți relativ egale, apoi se pun la fiert. Foarte important: nu tăiați bucățile de cartofi foarte mici deoarece vor absorbi mai multă apă și va fi un piure foarte moale, deloc cremos.

Pentru a verifica dacă s-au fiert cartofii putem folosi o furculiță sau o scobitoare. Dacă aceasta pătrunde ușor în ei, înseamnă că sunt fierți suficient. Scurgem bine apa apoi și zdrobim cartofii fie cu furculița, fie cu un pasator special pentru piure. Niciodată nu folosim mixerul pentru piure deoarece va ieși cleios și lipicios. Se adaugă apoi untul și laptele/smântâna, însă este foarte important ca acestea să fie la temperatura camerei. Un secret pentru un piure delicios este să adăugăm un strop de aromă laptelui sau smântânii, infuzându-le cu cimbru, rozmarin, nucșoară sau usturoi. Pentru a face asta punem la foc mic împreună cu aroma preferat și lăsăm pentru câteva minute. Strecurăm apoi, înainte de a le incorpora în piure.

Nu exagerăm cu amestecatul deoarece amidonul din cartofi se activează și se va comporta exact ca făina, iar piureul va devenit cleios. Sarea se adaugă la final, potrivit cumvaplace.ro.

Combinații cu piure de cartofi

  • Piure cu usturoi copt: tăiem capacul căpățânii de usturoi, stropim cu puțin ulei de măsline, punem în staniol și lăsăm la cuptor pentru 20-30 de minute. La final se “stoarce” usturoiul și se amestecă direct în piure.
  • Piure cu mozzarella, cheddar: punem în piure brânza preferați și punem la cuptor pentru câteva minute.
  •  Piure cu frunze de ceapă tocate mărunt.
  • Piure cu bacon.
  • Piure cu sos de unt cu salvie: topim 100 de grame de unt într-o tigaie și punem pentru 2-3 minute câteva frunze de salvie proaspătă. Adăugăm apoi peste piure în momentul servirii.

De ce nu e bine să gătim cartofi la cuptorul cu microunde

Chiar dacă gătitul cartofilor la cuptorul cu microunde este foarte confortabil și rapid, aceștia nu ies la fel de buni. Este recomandată rețeta clasică pentru fierbere a cartofilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *