Asta trebuie să faci dacă orhideea nu vrea să înflorească. Reguli de aur pentru ghivece pline cu flori

Asta trebuie să faci dacă orhideea nu vrea să înflorească. Reguli de aur pentru ghivece pline cu flori

Cine nu ar dori să se bucure mereu de frumusețea florilor în propria locuință? Dacă și tu îți dorești acest lucru, este important să înțelegi că îngrijirea plantelor, în special a orhideelor, necesită mai multă atenție și respectarea unor trucuri esențiale. Ei bine, dacă orhideele din locuința ta nu mai înfloresc, citește acest articol și hai să rezolvăm împreună problema.

De ce nu mai înfloresc orhideele

Claire, o specialistă în îngrijirea orhideelor, a analizat factorii care pot duce la încetarea înfloririi acestor plante delicate, conform express.co.uk. Astfel, expertiza ei a fost folosită pentru a dezvălui sfaturi și strategii pentru a asigura mereu o înflorire viguroasă și sănătoasă a orhideelor din ghivecele tale.

Experta a subliniat că orhideele nu vor înflori corespunzător dacă nu sunt expuse la condiții de lumină adecvate și, în mod specific, dacă sunt expuse la o cantitate insuficientă de lumină.

Citește și: Unde să ții orhideea ca să-ți meargă bine în casă. Așa atragi banii și protecția divină

„Condițiile inadecvate de lumină pot fi principalul motiv pentru care orhideele nu reușesc să înflorească sau să reînflorească. Cele mai populare tipuri de orhidee de interior, cum ar fi orhideele phalaenopsis, dendrobium, cattleya și cymbidium, necesită lumină puternică, indirectă pentru a înflori.

În mod ideal, plasați planta departe de calea razelor directe, dar asigurați-vă că se află într-o cameră însorită. Pentru multe plante de orhidee, ferestrele orientate spre sud sau est sunt cele mai bune”, a mărturisit Claire.

Expunerea directă la lumina soarelui nu lasă planta să înflorească

Orhideele sunt flori foarte sensibile la lumina puternică, iar de aceea au nevoie de lumină, dar evitând expunerea directă la razele directe ale soarelui.

Dacă plasați o orhidee într-un loc expus direct la lumina soarelui, veți observa că frunzele sale pot suferi arsuri sau pot deveni albicioase, lucru care în timp duce la deteriorarea plantei.

Vezi și: Cum se udă corect orhideea. Ai procedat total greșit. Așa va înflori cât mai mult posibil

„Acesta este un simptom care va afecta probabil înflorirea, deoarece orhideea dumneavoastră își va cheltui resursele valoroase pentru vindecare, mai degrabă decât pentru a înmuguri.

Dacă orhideea ta este poziționată în soare, poți pur și simplu să o muți la câțiva metri de fereastră sau să atârni o perdea transparentă pentru a filtra razele directe ale soarelui”, a declarat Claire.

La ce mai trebuie să acorzi atenție pentru a avea o plantă care înflorește frumos

În plus, Claire a subliniat că ghiveciul joacă un rol crucial în îngrijirea și dezvoltarea sănătoasă a orhideei. Este important să schimbi ghiveciul acestei plante doar atunci când observi că rădăcinile sale prezintă semne de degradare, cum ar fi culoarea maro, textură moale sau densitatea excesivă.

Te poate interesa și: Cum salvezi o orhidee ofilită. Trucul extraordinar care o readuce la viață

De asemenea, experta în plante a mai avertizat că excesul de apă poate fi dăunător pentru orhidee și poate duce la încetarea creșterii și înfloririi acesteia. Orhideele trebuie udate cu moderație, astfel încât solul să rămână doar ușor umed.

În plus, un aspect deosebit de important pentru dezvoltarea și înflorirea orhideei este utilizarea îngrășămintelor. Dacă dorești să beneficiezi de orhidee înflorite este esențial să optezi pentru un îngrășământ specializat și ușor, conceput special pentru ele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.7 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *