Avatar 2, în cinematografele din România din 16 decembrie. De ce a durat 13 ani ca să apară continuarea producției de succes

Avatar 2, în cinematografele din România din 16 decembrie. De ce a durat 13 ani ca să apară continuarea producției de succes

Mai este doar o zi până la marea premieră a unuia dintre cel mai așteptate filme ale ultimilor ani: Avatar 2 – Calea Apei. De la lansarea primei pelicule și până la cel de-al doilea film regizat de James Cameron au trecut 13 ani. Iată care este motivul pentru care a durat atât de mult timp să apră.

Avatar 2, în cinematografele din România din 16 decembrie

Partea a doua a filmului Avatar va avea premiera în întreaga lume pe data de 16 decembrie. Pelicula regizată de James Cameorn a fost filmată integral în Noua Zeelandă și spune povestea fostului pușcaș marin Jake Sully (Sam Worthington), care s-a îndrăgostit de planeta Pandora și de războinica Naʼvi Neytiri (Zoe Saldaña) în primul film.

Jake și-a părăsit corpul uman pentru a deveni el însuși un Naʼvi. În prezent, cuplul are patru copii, iar unul dintre ei este interpretat de actrița Sigourney Weaver.

O mare parte din „Avatar: Calea Apei” se petrece, așa cum sugerează și titlul, în ocean și în jurul său. O altă noutate este reprezentată de apariția unui alt trib Na’vi numit Metkayina.

De ce a durat 13 ani ca să apară continuarea producției

După succesul răsunător înregistrat Avatar 1, fiind filmul cu cele mai mari încasări din istorie, fanii din întreaga lume s-au aștepata la o continuare mult mai rapidă a sa. Chiar Cameron a plănuit să realizeze mai multe continuări în tot acest timp. Însă în fiecare an, când Disney (compania care a achiziționat 20th Century Fox – studioul care a finanțat primul film) anunța lista de filme care urmau să apară adăuga un addendum, iar continuările Avatar erau amânate din nou.

Astfel, până la începutul producției pentru Avatar 2 s-au scurs nu mai puțin de 13 ani.

Avatar 2 și 3, filmate în același timp

Regizorul canadian a decis să filmeze Avatar 2 și Avatar 3 în același timp. A fost o hotărâre înțeleaptă, având în vedere cât de mult timp a durat ca al doilea film să înceapă să fie produs. Dar acest lucru a însemnat întârzieri la filmări.

Filmările pentru cele două pelicule au durat trei ani. Foarte multe scene au fost realizate în apă, astfel că actorii au fost nevoiți să învețe să își țină respirația minute în șir. Se pare că recordul pe platou din acest punct de vedere a fost stabilit de Kate Winslet. Actrița a reușit să își țină respirația sub apă timp de peste șapte minute.

Ar trebui să fie al treilea sau al patrulea film cu cele mai mari încasări din istorie”, a declarat James Cameron pentru GQ, potrivit Adevărul.

Citește și: „Globurile de Aur 2023. Cine sunt actorii nominalizați. Ce producții se regăsesc pe listă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *