Elevii care nu au promovat examenele de Bacalaureat 2023 în prima sensiune, cea din iunie, au posibilitatea să susțină din nou probele, în sesiunea de toamnă. Mai sunt doar câteva zile până când sesiunea de toamnă a Bacalaureat 2023 va începe, așa că vei regăsi mai jos calendarul tuturor probelor.
Elevii care nu au reușit să promoveze toate probele Bacalaureatului în sesiunea din luna iunie, pot susține din nou examenele în sesiunea de toamnă. Începând de pe 7 august și până pe data de 11 are loc echivalarea competențelor de comunicare în limba română, într-o limbă străină, precum şi competenţele digitale.
Probele scrise de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, au loc în perioada 16 – 21 august.
Iată calendarul probelor:
Potrivit regulamentului, la fel care în oricare dintre sesiunile anterioare, este interzisă introducerea în sălile de examen a obiectelor precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau orice alt tip de bagaj. De asemenea, sunt interzise și orice tip de mijloace electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc). Nici manualele, dicționarele, notițele sau alte tipuri de însemnări nu sunt permise.
În sală, în timpul examenului, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Elevii care sunt surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent că materialele sau obiectele interzise au fost sau nu folosite, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactive sau alte persoane.
„Candidaţii care dețin materiale/obiecte interzise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc.) sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora, unde vor primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație-tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate”, se arată în regulament.
Pentru a fi declarat promovat la acest examen, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească câîteva condiții. Iată care sunt acestea:
Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. În situația în care candidaţii obţin media generală 5,99, aceasta se rotunjeşte la 6.