Băiatul care a comis atacul de la Belgrad a fost dus de tatăl lui în poligonul de trageri de la 12 ani. Ce detalii incredibile au ieșit la iveală la audieri

A plănuit masacrul timp de o lună

Scris de: Daoud Andra

04 May. 2023

Băiatul care a comis atacul de la Belgrad a fost dus de tatăl lui în poligonul de trageri de la 12 ani. Ce detalii incredibile au ieșit la iveală la audieri

Ies la iveală noi detalii din ancheta deschisă după ce un băiat de 14 ani a ucis opt elevi și un gardian de la școala „Vladislav Ribnikar”, din Belgrad. Adolescentul care a comis masacrul de la școala din Belgrad fusese dus de tatăl său în poligonul de trageri încă de la vârsta de 12 ani și a folosit una dintre armele acestuia.

Noi detalii despre băiatul care a comis atacul de la Belgrad

Miercuri, 3 mai, un elev de 14 ani a comis un masacru la o școală din capitala Serbiei. Băiatul a împușcat mortal 8 copii și pe gardianul unității de învățământ, folosind una dintre armele pe care le deținea tatăl său. Acesta, medic renumit, dar și mama băiatului, au fost duși la audieri la scurt timp după ce fiul lor a comis crimele.

Citește și: De ce copiii Danei Nălbaru și ai lui Dragoș Bucur nu merg la școală: “E prea avansat. Nu îl primesc la clase mai mari“

Tatăl adolescentului a declarat că și-a dus fiul în poligonul de trageri încă de când acesta avea 12 ani. De asemenea, a recunoscut că deținea mai multe arme, însă susține că le ținea în seif și că nu știe cum a aflat fiul său codul.

„A recunoscut că și-a dus fiul la poligon la 12 ani. Tatăl a mai spus că fiul său s-a simțit respins, dar nu a observat nimic în neregulă la el. De asemenea, fiul său îi spunea adesea că nu se potrivește în societate.”, au declarat anchetatorii pentru Novosti.

Băiatul care a comis atacul de la Belgrad a fost dus de tatăl lui în poligonul de trageri de la 12 ani
Băiatul care a comis atacul de la Belgrad, în momentul arestării

Băiatul a fost dus într-un centru de asistență socială

În urma comiterii masacrului, adolescentul a fost audiat, în prezența mamei sale, după care a fost predat serviciului de asistență socială. Presa din Serbia scrie că băiatul provine dintr-o familie aparent normală și cu o situație materială bună. Tatăl său este un cunoscut medic radiolog din Belgrad, iar mama este profesor în microbiologie.

La școală, adolescentul ceruse să fie mutat într-o altă clasă, unde avea câțiva prieteni. Băiatul se pare că avea probleme de adaptare și nu reușise să se integreze nici în noua clasă. Acesta ar fi motivul pentru care a plănuit, timp de săptămâni întregi – spun anchetatorii – atacul care a avut loc miercuri.

Citește și: Ce riscă elevii care lipsesc nejustificat de la școală. Sancțiunea apare în noul proiect lansat de Ministerul Educației

Adolescentul a deschis focul în incinta școlii și a ucis 8 elevi și gardianul. A rănit alți 6 copii și o profesoară. În total, a tras 57 de focuri de armă, potrivit poliției. Președintele țării a declarat că băiatul fusese anterior de trei ori cu tatăl său la poligonul de trageri. Adolescentul a plănuit timp de o lună atacul și avea chiar și o listă cu numele colegilor pe care voia să îi ucidă.

După ce a comis atacul, a sunat chiar el la poliție și s-a predat. El le-a spus polițiștilor: „sunt un psihopat care trebuie să se calmeze”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *