O să vă placă la nebunie această tartă de banane cu caramel. O crustă simplă de prăjituri umplută cu o cremă groasă de caramel și felii de banană proaspătă. Toată lumea are nevoie de câteva rețete de deserturi ușoare fără coacere în colecția lor. Rețetele care pot fi făcute rapid și cu efort minim pot fi salvatoare,
atunci când ești în criză de timp.
Banoffee tart este o tartă de origine britanică, denumirea este un hibrid între ban ana+ toff ee= banoffee. Se combină o bază de biscuiți untoși, o umplutură de cremă delicioasă de caramel și banane, acoperit de un strat onctuos de frișcă rezultând un desert decadent cu gust divin.
Tarta Banoffee este una dintre cele mai ușoare prăjituri. Faceți baza de biscuiți cu unt, adăugați următoarele straturi din ingredientele rămase, dați la frigider până prăjitura este gata.
Partea care necesită puțin efort este prepararea cremei de caramel. La noi nu se găsește crema gata preparată sau cel puțin nu am găsit eu.
Nu este greu de preparat, doar necesită un timp mai lung până se obține acea cremă groasă dar fină de caramel. Vă voi descrie mai jos pașii de parcurs.
Pentru asamblarea prăjiturii am folosit o tavă rotundă de tartă cu fundul detașabil de diametrul de 28 cm.
Sunt două moduri în care prepar crema de caramel:
1. Într-o oală cu apă se fierbe cutia de lapte condensat. Cutia trebuie să fie nedesfăcută și complet acoperită de apă pe perioada fierberii. Altfel
există riscul să explodeze.
2. Într-o tavă mai micuță se toarnă laptele condensat. Tava se pune într-o tavă mai mare cu apă și se dau la cuptor pentru aproximativ 2 ore. Să aveți grijă
să fie apă permanent în tava mare.
Eu obișnuiesc să prepar crema de caramel în a doua variantă, mi se pare mai sigură 🙂
Tarta Banoffee se consumă cel mai bine în prima zi de la preparare. Recomand să se răcească la frigider pentru cel puțin 2-3 ore înainte de servire, pentru ca baza să fie perfect fermă și straturile să aibă timp să se așeze împreună pentru o aromă maximă. Se poate păstra la frigider 2-3 zile, dar bananele vor începe să se înnegrească și să se înmoaie cu fiecare zi care trece.
Poftă bună!