Bărbaţii suferă mai mult decât femeile după o despărţire. Studiul care le scoate la iveală toate slăbiciunile

Bărbaţii suferă mai mult decât femeile după o despărţire, chiar dacă le place să arate contrariul.
Bărbaţii suferă mai mult decât femeile după o despărţire. Studiul care le scoate la iveală toate slăbiciunile

Bărbaţii suferă mai mult decât femeile după o despărţire. La prima vedere poate să pară greu de crezut, mai ales dacă ei au inițiat despărțirea. Dar, conform celor mai recente rapoarte, bărbații manifestă mai repede sentimente de regret după ce s-au despărțit de femeia iubită.

Este adevărat, o despărțire poate să provoace multă suferință în inimile femeilor. Dar cu toate acestea, studiile recente au dezvăluit că reprezentanții sexului masculin ar putea putea să fie mai afectați după despărțire. Chiar dacă le place să pară mai duri și bărbații cad pradă sentimentelor de regret și deznădejde. De aceea, nu le place să vorbească despre ceea ce simt, dar asta nu înseamnă că nu sunt afectați după o separare.  Aceste concluzii importante fac parte dintr-un studiu al relațiilor de cuplu realizat de psihologi.

Pentru că aceste dezvăluiri ne-au stârnit curiozitatea, am analizat conținutul lor și o să punctăm cele mai interesante aspecte.

Bărbaţii suferă mai mult decât femeile după o despărţire

Bărbaţii suferă mai mult decât femeile după o despărţire – Ce spun studiile recente

În studiul lor, oamenii de știință au analizat postările a peste 184.000 de persoane de pe platforma Reddit (un forum masiv de discuții online). Conform rezultatelor, aproximativ 55% dintre utilizatorii au cerut sfaturi pentru problemele din relația de cuplu. Iar această majoritate era dominată de bărbați, în timp ce restul utilizatorilor de 45% erau femei. Cercetătorii mai notează că postările anonime i-au ajutat probabil pe bărbați să-și exprime liber emoțiile. Femeile, pe de altă parte, preferă să discute deschis despre problemele lor sau să meargă la terapie. Bărbații au dat dovadă de reținere în a discuta despre problemele din relația de cuplu.

Un alt aspect care a fost remarcat pe forum are legătură cu topicul de discuții preferat de ambele sexe. Femeile au părut mai preocupate de probleme financiară sau de treburile casnice, De cealaltă parte, bărbații au abordat mai mult subiecte referitoare la despărțire și relații. Bărbații au dat dovadă de mai multă frică în privința problemelor amoroase.

A fost atent analizat și limbajul utilizat, care a dezvăluit anumite aspecte importante.  Femeile s-au concentrat mai mult pe propria persoană și au avut mai multe emoții negative în postările lor.

Cercetătorii au mai remarcat că majoritatea bărbaților aveau nevoie de sfaturi când problemele din cuplu erau într-o fază incipientă.  Femeile, în schimb, au cerut ajutor atunci când tensiunile s-au agravat.

Alte lucruri importante pe care le-au remarcat cercetătorii au legătură și cu exprimarea. Bărbații au folosit mai des expresia „noi”, însoțită de emoții pozitive. Aceste semne au fost asociate cu o stare de atașament, care implică sentimente pozitive despre relație.

Odată cu studiul realizat, cercetătorii seperă ca aceste concluzii să corecteze anumite percepții negative despre bărbați.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *