Barem corectare BAC 2022

Barem corectare BAC 2022. Așa cum s-a întâmplat în fiecare an, examenul de Bacalaureat de anul acesta va începe cu proba scrisă la Limba și literatura română
Barem corectare BAC 2022

Barem corectare BAC 2022, pentru elevii de clasa a XII-a. Bacalaureatul a început pe 6 iunie, cu proba orală la evaluarea competențelor lingvistice pentru limba română. Propa orală se desfășoară între 6 și 8 iunie, urmând ca aceștia să susțină apoi probele scrise. Pe 28 martie, candidații au avut de susținut simularea la Bac 2022, iar pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate baremele de corectare.

Barem corectare BAC 2022, pentru probele scrise

Așa cum s-a întâmplat în fiecare an, examenul de Bacalaureat de anul acesta va începe cu proba scrisă la Limba și literatura română. Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2022 va avea loc pe 20 iunie, potrivit calendarului oficial, anunțat de Ministerul Educației.

De asemenea, Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro 2 modele de subiecte și teste de antrenament la română pentru BAC 2022.

Aceste modele sunt importante pentru elevi, pentru că îi ajută să vadă care este structura subiectului pe care îl vor primi la examenul de Bacalaureat 2022, proba la limba și literatura română. De asemenea, ei vor afla și cum va fi notat fiecare exercițiu în parte.

Barem corectare BAC 2022 – profil real

Un lucru extrem de important este acela că elevii vor primi în ziua examenului de Bacalaureat la limba română, subiecte similare cu cele publicate pe Edu.ro.  În luna martie, toți elevii de clasa a XII- au susținut simularea la Bacalaureat și au putut rezolva același stil de subiecte pe care le vor susține începând cu 20 iunie.

Modele de subiecte le Română pentru BAC 2022 sunt împărțite în două categorii, cele pentru profiul real și cele pentru profilul uman.

Barem corectare BAC 2022 Uman

Diferența între cele două subiecte o face cerința de la subiectul III, aici elevii având de tratat opere diferite.

În luna martie, elevii au susținut simularea la Bac 2022

Elevii de liceu au susținut pe 28 martie 2022, prima probă din cadrul simulărilor pentru Examenul de Bacalaureat 2022.

Potrivit Ministerului Educației, la simularea Bacalaureatului 2022 probele au început la ora 9:00, însă elevii au intrat în săli de la ora 8:30. Candidații au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele la Limba și Literatura Română.

După prima etapă, cea a probelor orale, probel scrise

Următoarea etapă a examenului de Bacalaureat este reprezentată de probele scrise, care se vor desfășura pe parcursul a 4 zile, în perioada 20-23iunie 2022.

Elevii vor avea la dispoziție trei ore pentru a elabora lucrările scrise, din momentul în care primesc subiectele. Ei vor fi monitorizați atât video, cât și audio pe toată perioada desfășurării probelor.

Ce spunea Ministrul Educației recent

Îmi doresc ca măcar examenele naționale să fie derulate complet, inclusiv cu probe de competențe și în condiții de normalitate, pentru a vedea cu adevărat unde suntem, cât am pierdut.

Dacă nu vedem, oricât de trist ar fi să vedem cât de mult am pierdut, nu putem să avem deciziile corecte pentru a recupera aceste pierderi”, declara Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în urmă cu trei luni.

Cu ce nu aveți voie în sala de examen

  • însemnări
  • sacoșe
  • mijloc de stocare de informații
  • mijloc de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete, smartwatch-uri.
  • dicționare
  • genți
  • ghiozdane
  • rucsacuri
  • manuale
  • orice mijloc electronic de calcul
  • notițe

Probe scrise Bac 2022

  • Probele scrise de la Bacalaureat 2022 se vor desfășura în perioada 20-23 iunie 2022.
  • Pe 20 iunie absolvenții susțin proba la Limba română.
  • Pe 21 iunie, are loc proba obligatorie a profilului.
  • În cazul în care candidații au absolvit un liceu cu profil real vor da examen la Matematică, iar cei care au urmat cursurile unui profil umanist, susțin proba la Istorie.
  • Pe 22 iunie, absolvenții au proba la alegere a profilului.
  • Pe 23 iunie se susține examenul pentru limba maternă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *