O băutură românească, produsă în întregime din orz românesc și maturată în butoaie de vin, a ajuns în topul „whisky-urilor minunate din întreaga lume”.
Este vorba despre Carpathian Single Malt Whisky Fetească Neagră, un whisky produs din orz românesc. Potrivit site-urilor de specialitate, după ce a stat primii ani într-un butoi din stejar alb american, a fost transferat apoi într-un butoi care a găzduit anterior un vin din soi de struguri românești, Fetească Neagră, provenit din propria cramă.
„#Știați că revista The Week a inclus Carpathian Single Malt Whisky în topul „whisky-urilor minunate din întreaga lume”? Carpathian, primul whisky single malt din România, se află pe locul 5, într-un top care are 56 de locuri.
➡️ Single Malt Carpathian este produs în întregime din orz românesc și este maturat în butoaie de vin românesc.
➡️ Primul whisky single malt românesc a fost prezentat publicului pentru prima dată în mai 2022, la Washington, D.C., în cadrul unui eveniment organizat cu ajutorul Ambasadei României în SUA.”, este mesajul apărut pe pagina Ambasadei României în Statele Unite ale Americii.
Potrivit specialiștilor este un whisky de culoarea chihlimbarului, limpede. Are miros intens, cu note de piper negru, cuișoare și bomboane. Cât despre gust, corpolentă medie, vanilie, stafite, banane și ananas barbeque. Specialiștii mai spun că este dulce, bogat și complex. Prețul pentru o sticlă de 0,7 litri este de 281,94 de lei.
“Acest whisky reflectă perfect terroir-ul distileriei noastre. Impactul puternic al aromei orzului nostru malțificat – apa subcarpatică pură combinată cu aroma unică emanată de butoaiele româneşti, europene și de Bourbon din Kentucky imprimă rafinament whisky-ului Carpathian, care, fără îndoială, va deveni unul dintre cele mai bune din lume, pe măsură ce se maturează”, spune allan Anderson.