Becurile care pot reduce cu până la 80% consumul de curent. Toți românii le caută

Becurile care pot reduce cu până la 80% consumul de curent. Toți românii le caută

Becurile care pot reduce cu până la 80% consumul de curent. Românii se gândesc cu groază la facturile pe care le vor avea de plătit la iarnă și au început să caute modalități pentru a reduce consumul la energie electrică și gaz. Iar acum tot mai mulți oameni se îndreaptă către soluții de smart home, un concept care îți oferă un confort sporit, dar te ajută și să economisești.

Becurile care pot reduce cu până la 80% consumul de curent

Este adevărat, dispozitivile de acest tip au un preț mai piperat, însă cei care le utilizează afirmă că merită fiecare leu cheltuit.

Becurile smart reprezintă noul trend, odată cu scumpirea energiei electrice. Deși costă mai mult decât cele obișnuite, acestea au început să fie tot mai căutate de români. Principalul avantaj îl reprezintă consumul mult mai mic de energie electrică.

Becurile led smart pot să micşoreze facturile chiar şi cu 80%, iar cu ajutorul unei aplicaţii, le putem controla de la distanţă.

O altă modalitate de economisire în această perioadă sunt prizele smart, care îți oferă în timp real consumul de energie.

Cum să reduci consumul de gaz al centralei termice

Poți, de asemenea, să reduci consumul de gaz al centralei termice și să eviți astfel un cost prea mare al facturii prin montarea unui termostat. Centrala va consuma mai puțin cu până la 20% dacă folosești acest dispozitiv.

Dispozitivele smart mai au un avantaj. Acestea se pot instala foarte ușor și nu necesită modificări la rețeaua electrică sau cea de gaz. Au nevoie doar de conectarea la internet.

Becurile led smart costă între 50 şi 100 de lei, o priză inteligentă costă de la 70 de lei în sus, iar termostatul smart costă în jur de 300 de lei.

Specialiștii susțin că vânzările de produse inteligente pentru locuință s-au dublat în ultima perioadă.

„Pentru dotarea unui apartament cu două camere pentru a avea un minim necesar de echipamente pe care să poţi simţi ca fiind aducătoare de economie, o investiţie de 200 de euro ar trebui să acopere în general această nevoie.”, a precizat Horaţiu Vasilescu, reprezentantul unei firme de produse smart, potrivit observatornews.ro.

Citește și: „Aparatul din casă care consumă cea mai multă energie electrică. Îți crește considerabil factura

Bonus: unde trebuie montat termostatul pentru a-ți încălzi casa fără să îți încarce factura la gaz

Temperatura pe care o citește termostatul este cea în funcție de care centrala începe să funcționeze din nou. Din acest motiv, micul aparat trebuie instalat într-o zonă centrală a locuinței, pe un perete de interior, la o distanță de cel puțin 1,3 – 1,5 metri de podea.

Cel mai indicat ar fi să îl montezi în camera în care petreci cel mai mult timp. Acolo este nevoie ca temperatura să fie constantă. Termostatul calculează necesarul de căldură bazându-se pe informațiile pe care le ia din camera respectivă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *