Boala rară de care suferă Delia și Smiley. Cum se manifestă, de fapt

Smiley spune că își dorește să nu scape de acest sindrom

La scurt timp după ce Smiley a mărturisit de ce boală suferă s-a aflat că nu este singurul artist afectat de aceasta. Și Delia se confruntă cu aceeași problemă. Află de mai jos despre ce este vorba și cum se manifestă.

Ce spune Smiley despre sindromul de care suferă: „Ideal este să găsești un echilibru”

Smiley a dezvăluit în cadrul podcastului lui Gojira că suferă din sindromul „Peter Pan”. Este o afecțiunea care nu pune sănătatea în pericol. Artistul spune că își dorește să nu scape de acest sindrom, care în mod normal se dezvoltă pe baza experiențelor din copilărie.

„Sufăr de complexul Peter Pan, sper să nu-l pierd. Vorba aia pe care o zic, să nu uit să mă joc câteodată, este atât de importantă. Ideal e să găsești un echilibru, eu tot timpul îmi găsesc un echilibru în tot sau mă străduiesc să-l găsesc”, a declarat Smiley.

De asemenea, și Delia este afectată de acest sindrom. Tot în podcastul lui Gojira artista a spus că cei care sunt afectați de acest sindrom sunt asemenea unor copii dezvoltați.

„În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem. Ne cumpărăm jucării. Cu aceeași bucurie, mă uit și fac: ‘iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri’. Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine copilăria mea m-a marcat”, a declarat Delia.

Ce este sindromul „Peter Pan” și cum se manifestă

Acest sindrom a fost popularizat de Dan Kiley în anul 1983. Persoanele cu caracteristici ale sindromului Peter Pan pot refuza să adupte responsabilități de adult, se confruntă cu dificultăți în menținerea unor relații sănătoase și au o nostalgie pentru tinerețe. Persoanele cu sindromul Peter Pan pot avea dificultăți în a trăit o viață de adult atipică.

Chiar dacă sindromul Peter Pan PPS nu este un diagnostic recunoscut, este un termen popular în psihologie folosit pentru a descrie un adult care are dificultăți în a se maturiza. Termenul este derivat din personajul Peter Pan, baiatul magic, care nu îmbătrânește niciodată, creat de J.M. Barrie în anul 1902. Oamenii cu acest sindrom prezintă o serie de comportamente sociale, ideologii și trăsături care sunt considerate imature, aceștia ajung să internalizeze lumea copilăriei, scrie click.ro.

Vezi și – Surpriză uriașă pentru Smiley și Gina Pistol în luna de miere. Cu cine s-au întâlnit în Franța. Nu le-a venit să creadă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *