Bruce Willis s-a retras din viața publică în urmă cu un an, din cauza unei afecțiuni psihice. Acum, familia actorului a anunțat că lucrurile sunt mai grave decât se credea inițial și că nu există tratament care să-l ajute. Care este boala severă cu care a fost diagnosticat Bruce Willis, potrivit unui comunicat transmis de familie.
În vârstă de 67 de ani, celebrul actor Bruce Willis se confruntă cu o afecțiune care îl împiedică să mai exercite meseria care l-a consacrat, dar și să ducă o viață normală. Într-un comunicat publicat pe rețelele sociale, familia actorului a anunțat că acesta a fost diagnosticat cu demență fronto-temporală.
Pe contul oficial de Instagram al actorului a apărut o fotografie cu acesta, însoțită de mesajul familie. Apropiații lui Bruce Willis au transmis că, pe cât de dureros este diagnosticul pus de medici, pe atât de reconfortant este să știe în sfârșit care este problema, de fapt.
„Familia noastră începe prin a-și exprima recunoștința pentru susținerea, dovezile de iubire și minunatele povești pe care le-am primit de când am anunțat primul diagnostic al lui Bruce. De aceea am vrut să vă oferim noi informații despre starea iubitului nostru soț, tată și prieten, întrucât acum știm cu ce se confruntă. De când am anunțat diagnosticul de afazie al lui Bruce, în primăvara anului 2022, boala lui a progresat și acum avem un diagnostic mai specific: demență fronto-temporală, cunoscută ca FTD. Din păcate, provocările referitoare la comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care Bruce se luptă. Deși este dureros, este reconfortant să avem în sfârșit un diagnostic clar.”, au scris apropiații actorului pe Instagram.
Mesajul a fost semnat de actuala soție a actorului, Emma, fosta soție a acestuia, Demi Moore, și de fiicele lui: Rumer, Scout, Tallulah, Mabel și Evelyn. Acestea și-au dorit să tragă și un semnal de alarmă asupra afecțiunii, deoarece este o boală greu de diagnosticat și fără tratament în prezent. Demența fronto-temporală afectează partea frontală a creierului, responsabilă pentru comportament, planificare, emoții și rezolvarea problemelor.
Citește și: Boala de care suferă Mihai Bendeac. Prin ce trece de ani de zile: “Îți afectează și creierul”
Boala se manifestă în multe feluri, câteva dintre simptomele acesteia fiind; schimbări de personalitate, comportament obsesiv, dificultăți de exprimare, comportament sexual deviant uneori. Spre deosebire de Alzheimer, care afectează memoria, demența fronto-temporală nu are impact așa mare asupra amintirilor, după cum a punctat medicul psihiatru Gabriel Diaconu, într-o postare pe Facebook.
„Demențele fronto-temporale afectează, spre comparație cu Alzheimer, persoanele la vârstă mai tânără. Nu cu mult mai tânără, pentru că și atrofia globală cerebrală poate deveni, când e agregată familial, clinic manifestă la persoane relativ tinere (sub 60 de ani). Dar ce e caracteristic pentru toate FTDs e cruțarea, pentru o bună perioadă de timp, a funcției mnestice (a memoriei). De aici lucrurile se ramifică într-o sumă de afecțiuni.”, a explicat medicul.