Bobul parizian, noul trend al momentului pe care trebuie să îl încerci. Când te gândești la o tunsoare chic, sigur îți vine în minte o frizură inspirată din trendul french. Iar bobul parizian este cu siguranță un reper de stil greu de egalat în materie de coafuri clasice și elegante.
Această tunsoare, care a revenit în atenție, se remarcă prin câteva accente de efect. Lungimea este până la nivelul buzelor, iar bretonul scurt își lasă amprenta pe aspectul feței. Tunsoarea poate varia însă, într-o versiune mai lejeră, mai puțin strictă, cu o lungime mai mare și un alt stil de breton.
Nick Latham, unul dintre cei mai cunoscuți hairstyliști din Londra, a făcut recent o postare pe Instagram despre acest trend. „Bobul francez, cunoscut și sub numele de bob parizian, este o tunsoare grozavă de vară. Mai ales atunci când este asociat cu un breton abia vizibil.”, a mai adăugat el. „Tunsoarea se desfășoară de la linia maxilarului la buze, cu unele șuvițe care ajung până la gură.”Aceasta este probabil cea mai mică lungime care se poate obține. Puțină spumă pentru volum la rădăcini și în jururl urechilor, apoi, ești gata de plecare. Deci, o coafură perfectă dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a-ți coafa părul, în general.
Dacă te-ai hotărât să încerci acest trend, iată și câteva sfaturi utile din partea lui Nick. Cum ar realiza el această tunsoare, astfel încât rezultatul să fie excelent. „Ca întotdeauna, aș începe prin a tăia partea de jos a părului. Aș începe această tunsoare de la spate și aș căuta o lungime care să se așeze frumos în jurul gâtului. Când scot clemele, văd exact cum se așează, cum încadrează fața și structura osoasă și ce merge de acolo.”, spune el.
În ceea ce privește bretonul, un breton ondulat care poate fi așezat înapoi în lateral, face tunsoarea mai versatilă. „Păstrează firele din mijloc drepte, cu multe lungimi diferite în restul părului. Pentru a realiza acest lucru și pentru a obține un breton cât mai ușor de aranjat, cheia este scurtarea bretonului în secțiuni mici, ascuțite, evitând liniile drepte dure. De asemenea, forma rotundă nu se oprește la breton pentru ca bretonul să nu pară prea deconectat de restul tunsorii. „Diferența, atunci când tăiem bobul este că nu ne oprim la breton și conturare. Continuăm să tăiem părul foarte ușor, eliminând orice exces de greutate sau volum și asigurându-ne că părul curge cu adevărat. Îmi place să ridic șuvițe și să adaug straturi foarte subtile.”, mai adaugă hairstylistul Nick.
După ce speli părul, coafarea lui poate fi de multe ori o adevărată aventură. În cazul bob-ului parizian, poți uita însă de această grijă. După ce ai uscat părul cu prosopul, folosește o spumă pentru volum și un spray de texturare. Apoi poți folosi și uscătorul, care poate accelera procesul de uscare al părului.
Pur și simplu trece uscătorul peste păr, lăsând tunsoarea și firele de păr să se așeze cât mai natural. Fiind atât de ușor de coafat, acest tip de bob a devenit și foarte popular. Bobul parizian este o tunsoare versatilă, de inspirație franțuzească, super chic. Este foarte apreciat pentru că nu necesită nicio întreținere și arată foarte bine, fără alte modificări, minim 6 luni de zile.
sursa foto: instagram.com
Află și ce tunsoare ţi se potriveşte în funcţie de forma feţei. Cum faci alegerea corectă