Bucătarii adevărați nu pun niciodată roșii și castraveți în salată. E cea mai proastă combinație, puțini știu

De ce este bine să consumi separat aceste legume

Scris de: Daoud Andra

11 Aug. 2023

Bucătarii adevărați nu pun niciodată roșii și castraveți în salată. E cea mai proastă combinație, puțini știu

Nimic nu se compară cu o salată de roșii coapte, zemoase, de vară. Aceste legume sunt combinate adesea cu castraveți, ceapă și ardei, pentru a obține o salată cu un gust cât mai bogat. De ce nu este bine să combini roșii și castraveți în aceeași salată, potrivit specialiștilor în nutriție? Puțini oameni știu că această combinație este greșită.

De ce să nu combini roșii și castraveți în salată

Salata de roșii nu lipsește de pe mesele românilor vara. Este delicioasă în combinație cu aproape orice, iar zeama în care înmoi cu pâine proaspătă are o savoare aparte. Multă lume combină în aceeași salată roșii, castraveți, ceapă și ardei, pentru a avea cât mai multe legume la un loc. Există însă voci care susțin că această combinație este profund greșită.

Citește și: Ce să adaugi în salata cu ton pentru un gust special. Rețeta pe care o vei prepara mereu

Se pare că roșiile și castraveții nu ar trebui consumate împreună, la aceeași masă și cu atât mai puțin combinate în aceeași salată. Explicația are legătură cu compoziția chimică, dar și cu timpul de digestie al acestor două legume. Roșia este un aliment acid, în timp ce castravetele este alcalin. Din acest motiv, atunci când sunt combinate în salată, pot modifica pH-ul din aparatul digestiv.

Mai mult, ele se digeră diferit. Castravetele conține foarte multă apă și este digerat mai repede de către organism, în timp ce roșiile se digeră mai greu și rămân pentru mai mult timp în stomac. Din această cauză, poate apărea uneori un disconfort digestiv, atunci când combinăm aceste două legume.

Citește și: Cu ce poți să înlocuiești uleiul în salata de vinete. Așa va fi mult mai delicioasă. Bonus: nici nu îngrașă

Bucătarii adevărați nu pun niciodată roșii și castraveți în salată. E cea mai proastă combinație, puțini știu
Combinația de roșii și castraveți în salată este foarte populară

Cum să prepari corect salata de roșii

Recomandarea este ca roșiile să fie combinate doar cu ceapă, atunci când prepari salată. Aceste două legume au niveluri de aciditate similare, motiv pentru care se potrivesc perfect în această combinație. Se adaugă sare, piper, ulei și oțet după gust. Poți folosi oțet clasic sau oțet balsamic, în funcție de preferințe.

Citește și: Nu mai pune griș în salata de icre. Secretul unui gust delicios și cremos, așa fac marii bucătari

Pe de altă parte, poți prepara o salată delicioasă de castraveți cu mărar și oțet. Taie castraveții felii sau cubulețe și adaugă peste ei un praf de sare și puțin oțet. Presară mărar tocat și pune și câteva felii de usturoi tăiate fin, pentru un plus de savoare. De asemenea, castraveții pot fi transformați într-un delicios sos tzatziki. Se potrivesc perfect în combinație cu iaurt, mentă și usturoi, iar combinația este una savuroasă și răcoritoare, perfectă pentru vară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *