Nimic nu se compară cu o salată de roșii coapte, zemoase, de vară. Aceste legume sunt combinate adesea cu castraveți, ceapă și ardei, pentru a obține o salată cu un gust cât mai bogat. De ce nu este bine să combini roșii și castraveți în aceeași salată, potrivit specialiștilor în nutriție? Puțini oameni știu că această combinație este greșită.
Salata de roșii nu lipsește de pe mesele românilor vara. Este delicioasă în combinație cu aproape orice, iar zeama în care înmoi cu pâine proaspătă are o savoare aparte. Multă lume combină în aceeași salată roșii, castraveți, ceapă și ardei, pentru a avea cât mai multe legume la un loc. Există însă voci care susțin că această combinație este profund greșită.
Citește și: Ce să adaugi în salata cu ton pentru un gust special. Rețeta pe care o vei prepara mereu
Se pare că roșiile și castraveții nu ar trebui consumate împreună, la aceeași masă și cu atât mai puțin combinate în aceeași salată. Explicația are legătură cu compoziția chimică, dar și cu timpul de digestie al acestor două legume. Roșia este un aliment acid, în timp ce castravetele este alcalin. Din acest motiv, atunci când sunt combinate în salată, pot modifica pH-ul din aparatul digestiv.
Mai mult, ele se digeră diferit. Castravetele conține foarte multă apă și este digerat mai repede de către organism, în timp ce roșiile se digeră mai greu și rămân pentru mai mult timp în stomac. Din această cauză, poate apărea uneori un disconfort digestiv, atunci când combinăm aceste două legume.
Citește și: Cu ce poți să înlocuiești uleiul în salata de vinete. Așa va fi mult mai delicioasă. Bonus: nici nu îngrașă
Recomandarea este ca roșiile să fie combinate doar cu ceapă, atunci când prepari salată. Aceste două legume au niveluri de aciditate similare, motiv pentru care se potrivesc perfect în această combinație. Se adaugă sare, piper, ulei și oțet după gust. Poți folosi oțet clasic sau oțet balsamic, în funcție de preferințe.
Citește și: Nu mai pune griș în salata de icre. Secretul unui gust delicios și cremos, așa fac marii bucătari
Pe de altă parte, poți prepara o salată delicioasă de castraveți cu mărar și oțet. Taie castraveții felii sau cubulețe și adaugă peste ei un praf de sare și puțin oțet. Presară mărar tocat și pune și câteva felii de usturoi tăiate fin, pentru un plus de savoare. De asemenea, castraveții pot fi transformați într-un delicios sos tzatziki. Se potrivesc perfect în combinație cu iaurt, mentă și usturoi, iar combinația este una savuroasă și răcoritoare, perfectă pentru vară.