Budinca de astăzi este o variantă de clătite reinventate. Practic, clătitele se află în interiorul umpluturii față de varianta clasică de clătite umplute. Este un desert pe care l-am servit într-un restaurant din Ardeal și mi-a plăcut atât de mult încât am vrut să învăț și eu să-l fac.
Clătitele se prepară după rețeta clasică, restul ingredientelor doar se amestecă împreună, nimic elaborat. Aveți nevoie de un vas termorezistent, uns bine cu unt. Ingredientele pot fi variate, în funcție de preferințe puteți folosi brânză ricotta, fructe proaspete sau congelate, ciocolată, fructe confiate, etc.
Din ingredientele de mai jos au ieșit 6 clătite, cu diametrul de 25 centimetri, din care am folosit doar 3 clătite pentru budincă.
Să trecem la treabă!
1. Într-un bol se cerne făina, peste care se adaugă ouăle întregi și praful de sare. Se amestecă bine cu o lingură sau spatula de silicon.
2. Se toarnă o treime din lapte și se amestecă bine până se obține o pastă.
3. În compoziție, se adaugă untul topit și răcit. Se adaugă restul de lapte, amestecându-se continuu pentru a nu se forma cocoloașe.
4. De asemenea, aluatul pentru clătite se poate procesa în robotul de bucătărie. Adăugați toate ingredientele în robot și le mixați până se obține un aluat gros dar curgător.
5. Se pune tigaia la încins, la foc mare, apoi se pun câteva picături de ulei.
6. Cu un polonic, se toarnă aluatul de clătite în tigaie. Aluatul se întinde în foaie subțire dar să acopere suprafața tigăii.
1. Într-un castron mare se sparg ouăle, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă bine până se omogenizează complet.
2. Cu o jumătate de oră înainte de folosire, portocalele confiate și stafidele se pun la hidratat în apă cu puțină esență de portocale. Apoi se pun în compoziția de budincă.
3. Clătitele se taie fâșii, ca pastele tagliatele și se amestecă cu compoziția de brânză.
4. Vasul pentru copt se unge cu unt, apoi se toarnă compoziția de budincă.
Se dă budinca la cuptorul pre încins la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Simplu și delicios!