Butonul de la scaunele de avion care îți oferă mai mult spațiu. Trucul secret pe care îl știu doar însoțitorii de zbor

Butonul de la scaunele de avion care îți oferă mai mult spațiu. Trucul secret pe care îl știu doar însoțitorii de zbor

Butonul de la scaunele de avion care îți oferă mai mult spațiu. Călătoriile cu avinoul, mai ales cele pe distanțe lungi, pot fi neplăcute. Se știe faptul că aeronavele nu dispun de foarte mult spațiu între scaune, în special la clasa economic, iar din acest motiv, un zbor de mai multe ore poate fi cu adevărat chinuitor. Există însă un truc, pe care nu multă lume îl știe și cu ajutorul căruia îți poți spori confortul în timpul zborului. Iată care este bunul magic care te ava ajuta să obții mai mult spațiu.

Butonul de la scaunele de avion care îți oferă mai mult spațiu

Scaunele aeronavelor sunt prevăzute cu un buton special care ajută la crearea unui spațiu suplimentar la nivelul picioarelor. Este un mic secret pe care de regulă doar însoțitorii de zbor îl cunosc.

În cazul scaunelor de la culoar, butonul se află pe partea inferioară a cotierei. Apasă-l, ridică cotiera și vei avea instantaneu mai mult spațiu pentru a te face mai comod. Ideea este că în timp ce celelalte cotiere se pot ridica, aceasta este singura care face excepție.

Acest truc este folosit în special de însoțitorii de zbor, atunci când pasagerii necesită asistență specială, pentru ca evacuarea să fie mult mai ușoară. În cazul unei situații de urgență, lumina din cabină se stinge, iar cotierele ar îngreuna evacuarea oamenilor.

Așadar, dacă vrei să obții un plus de confort, acționează butonul secret din partea inferioară a cotierei scaunului de lângă culoar.

Acest truc este de asemenea util la finalul zborului, când ai nevoie de mai mult spațiu pentru a te ridica în picioare și a-ți lua bagajele din copartimentul special de deasupra capului.

Butonul de la scaunele de avion care îți oferă mai mult spațiu
Butonul de la scaunele de avion care îți oferă mai mult spațiu

Alte sfaturi pentru a călători mai confortabil cu avionul

Specialiștii au câteva recomandări pentru cei care zboră pe distanțe mai lungi. Știm cu toții că zborurile lungi nu sunt deloc plăcute. Nu poți rămâne țintuit într-un scaun de avion timp de mai multe ore. Vei simți disconfort la nivelul picioarelor și spatelui sau chiar dureri. De aceea, pentru a preveni astfel de situații putem să ținem cont de aceste sfaturi.

În primul rând, dacă știi că zborul va fi mai lung, ar fi bine să porți o pereche de șosete de compresie. Cești ciorapi speciali sunt folosiți de regulă de persoanele care au probleme cu circulația periferică a sângelui, dar te pot ajuta și atunci când călătorești pe distanțe lungi. O astfel de pereche de cșosete va face zborul mult mai confortabil și mai sigur, deoarece pot reduce riscul de tromboză.

De asemenea, o altă modalitate de a scăpa de disconfort sau dureri musculare este să ne plimbăm. Daunele unei șederi lungi pe scaun sunt amplificate de schimbarea presiunii aerului din avion și de scaunele mici și strâmte. Așadar, este important să ne ridicăm cel puțin 5 minute pe oră, să ne întindem și să facem exerciții pentru gât, astfel încât articulațiile să aibă mai puține șanse de amorțire.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *