Frigiderul este aparatul electrocasnic care nu lipsește din nicio locuință. Este în priză non-stop, iar pentru a ne asigura că funcționează la parametri optimi, este nevoie să avem grijă de el. Chiar dacă îl cureți frecvent, de multe ori se întâmplă să capete un miros specific, din cauza alimentelor care sunt depozitate acolo. Iată care este butonul din frigider care te ajută să eviți mirosurile neplăcute emanate de alimente!
Pentru majoritatea oamenilor este neplăcut să deschidă frigiderul și să îi „lovească” un miros neplăcut. Alimentele crude sau gătite, dar și cele care sunt depozitate de mult timp în frigider, umezeala, mâncarea gătită și neacoperită – toate pot duce la apariția unor mirosuri specifice ale frigiderului.
Pentru a scăpa de acestea, ai la îndemână mai multe trucuri, dar și un anumit buton. În frigider nu ar trebui să se acumuleze niciodată apă, pentru că aceasta reprezintă un mediu propice pentru înmulțirea bacteriilor, a ciupercilor, ducând astfel la apariția unor mirosuri urâte în frigider.
În spatele raftului de jos, toate frigiderele au un mic șanț și un orificiu de scurgere. Apa ar trebui să iasă pe acolo, însă de foarte multe ori acest orificiu se înfundă, iar apa ajunge să băltească în acel șanț. Pentru a desfunda acel orificiu, majoritatea frigiderelor vin cu un accesoriu sub formă de bețișor.
Dacă nu îl mai ai, poți folosi un băț de frigăruie sau un bețișor de urechi. Tot ce trebuie să faci este să introduci bățul în acel orificiu, pentru a apăsa butonul din interior. Altfel, deblochezi scurgerea frigiderului, iar mirosurile neplăcute vor dispărea.
Atunci când depozitezi mâncare gătită în frigider, asigură-te că o pui în vase care se închid ermetic. O oală cu capac s-ar putea să nu fie suficientă, de aceea este de preferat să pui mâncarea fie în caserole, fie în recipiente de sticlă cu capac. Și carnea crudă trebuie să fie învelită în hârtie sau pungi, pentru a nu împrăștia mirosul în tot frigiderul. Dacă ai cumpărat carne afumată sau cârnați, asigură-te că ambalajul lor nu lasă mirosul să se răspândească.
Citește și: De ce să nu pui niciodată mâncarea caldă în frigider. Pericolul nebănuit la care te expui
Un alt truc la îndemână presupune să folosești bicarbonat de sodiu. Varsă conținutul unui plic de bicarbonat într-un recipient și pune-l pe unul dintre rafturile frigiderului. Acesta va absorbi umezeala, dar și mirosurile neplăcute. Schimbă bicarbonatul cu unul uscat, după o săptămână. Pentru a obține același efect, dar și un miros plăcut, poți folosi zahăr vanilat în loc de bicarbonat.