Cadoul fabulos primit de David Popovici de la Ion Țiriac, după câștigarea aurului olimpic. Valorează 50.000 de euro

Câți bani va primi din partea COSR

Scris de: Daoud Andra

31 Jul. 2024

Cadoul fabulos primit de David Popovici de la Ion Țiriac, după câștigarea aurului olimpic. Valorează 50.000 de euro

La scurt timp după ce David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber, Ion Țiriac a decis să îl premieze pe sportiv. Și nu numai pe el, ci pe toți cei care vor cuceri cea mai strălucitoare medalie la această ediție a Jocurilor Olimpice de la Paris.

David Popovici, cadou de 50.000 de euro de la Ion Țiriac

Fundația condusă de Ion Țiriac va premia sportivii care aduc aurul olimpic acasă, la Olimpiada de la Paris. Anunțul a fost făcut de fiul său, Alexandru Ion Țiriac, prin intermediul rețelelor de socializare. După ce David Popovici a câștigat prima medalie de aur pentru România, Fundația Țiriac îl va premia cu o mașină electrică, în valoare de 50.000 de euro.

Sportivul de 19 ani va primi o mașină Hyundai Ioniq 5 din partea Fundației Țiriac, pe lângă premiul de 140.000 de euro, pe care îl încasează de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Vezi și: Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris VIDEO

”Ca un gest de apreciere şi mândrie, Fundaţia Ţiriac propune un premiu prin care să îi răsplătească pe cei consideraţi comori locale. Munca lor şi mândria pe care ne-au adus-o tuturor românilor sunt uriaşe. Fiecare dintre sportivii care vor câştiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice va primi ultimul model de limuzină electrică Ioniq 5”, e anunţul făcut de Alexandru Ion Ţiriac, pe Instagram.

Cadoul fabulos primit de David Popovici de la Ion Țiriac, după câștigarea aurului olimpic. Valorează 50.000 de euro
Mașina pe care o va primi David Popovici

Ce spune David Popovici despre victoria de la Paris

La scurt timp după ce și-a adjudecat medalia de aur la proba de 200 de metri liber, David Popovici a făcut o declarație plină de modestie. Înotătorul a spus că nu a concurat cu gândul la medalie și că dacă el a reușit, oricine poate.

”Nu mi-a păsat de medalie. Aşa am câştigat-o. Nu acesta este obiectivul. Obiectivul este să te simţi bine. Vii la Jocurile Olimpice să concurezi cu cei mai buni din lume. E un privilegiu doar să fii aici. Tocmai că nu am luptat pentru medalie, am reuşit să o câştig. A fost o luptă de câini, fix aşa o descriu. Pe ultimii 50 de metri, îl vedeam pe american că este în faţa mea, ştiam că neamţul e undeva în stânga mea. Văzusem că plecase tare.

Chiar dacă nu te uiţi la ei, îi simţi acolo respirându-ţi în ceafă. Ştiam că sunt acolo şi nu mi-am permis nicio secundă să o las moale. Am făcut cursa pe care o doream. Chiar dacă nu acesta era obiectivul, mă bucur pentru medalie. Mi-am dat seama când am atins plăcuţa pentru că au nişte lumini. Dacă atingi primul, vezi doar o lumină. Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost.

Vezi și: Cine este și cum arată mama lui David Popovici. A făcut un gest incredibil pentru a apăra cariera aleasă de fiul ei

Nu sunt cel mai deschis om, dar am plâns şi eu când am dat primul interviu. Inclusiv pe podium m-am abţinut. Am visat la acest moment, la 11 ani tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice de la Tokyo. Eu de la 11 ani ştiam că îmi doresc să ajung la Jocuri. Dacă eu am reuşit, un băiat crescut în Titan – Pantelimon, complet obişnuit, absolut oricine poate. Prin determinare, perseverenţă şi multă muncă. Aş vrea să profit de ocazie şi să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a spus David Popovici, potrivit TVR.

După câștigarea aurului la 200 de metri liber, David Popovici s-a calificat și în finala de la 100 de metri, cu al cincilea timp. Proba este miercuri seara, de la ora 23.39.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
5 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *